Jedziemy do Bled
9月18日, ポーランド ⋅ ⛅ 9 °C
Ruszyliśmy o 3 w nocy. Cel jezioro Bled na Słowenii. Do przejechania mieliśmy 780km i czas ok 9h. O godz 4 byliśmy w Czechach, o 6 w Austrii, a o 11 wjechaliśmy do Słowenii
Bled
9月18日, スロベニア ⋅ ☀️ 20 °C
Ok. 12 dojechaliśmy na parking za który zapłacimy 15EUR. Zapłacimy bo nie mamy gotówki i mamy zapłacić jak wrócimy. Poszliśmy pospacerować w pobliżu jeziora i weszliśmy do góry w pobliże zamku
Bohinjska Bistrica
9月18日, スロベニア ⋅ ☀️ 22 °C
Dojechaliśmy do miejsca gdzie mamy nocleg. Po rozpakowaniu podstawowych gratów poszliśmy na zakupy i spacer. Po ok 20h na nogach idę spać
Vogel
9月19日, スロベニア ⋅ ☀️ 19 °C
O 10:30 wjeżdżaliśmy kolejka na Rjava Skala. Stamtąd poszliśmy na spacer i okazało się że jest kolejna kolejka na Orlove glave. Tutaj znajdował się Wishing Bell. Z Orlove glave poszedłem naもっと詳しく
Plażowanie nad Bohinjsko
9月19日, スロベニア ⋅ ☀️ 25 °C
Poszliśmy na pobliską plażę nad jeziorem Bohinjsko. Mieliśmy następnie jechać na wodospad Savica ale spędziliśmy na Vogel więcej czasu niż myśleliśmy, dlatego plan się lekko zmienił.もっと詳しく
Wodospad Savica
9月20日, スロベニア ⋅ ☀️ 21 °C
Pojechaliśmy na wodospad Savica. Wejście kosztowało 4EUR i do przejścia mieliśmy ponad 500 schodów. Wodospad ma 78m wysokości i wpada do jeziora które ma 40m głębokości.
Jezioro Bohinjsko
9月20日, スロベニア ⋅ ☀️ 24 °C
Zatrzymaliśmy się nad jeziorem Bohinjsko ale tylko na krótką chwilę bo Witek zasnął w aucie i nie chcieliśmy go budzić przed dalszą podróżą samochodem
Wyspa na Bled
9月20日, スロベニア ⋅ ☀️ 24 °C
Popłynęliśmy w rejs na wyspę na jeziorze Bled łodzią 'pletna'. Łódź płynie 25min i jest napędzana wiosłami. Na wyspie mieliśmy 45min czasu na zwiedzanie. Znajduje się na niej kościółもっと詳しく
Słoweński obiad
9月20日, スロベニア ⋅ ⛅ 26 °C
Zamówiliśmy dzisiaj słoweński obiad: dla mnie ser Bohinjsko, a dla Werki gulasz wołowy. Witek z kolei próbuje smaków nugetsów z frytkami z każdego zakątka świata
Chill na plaży nad Bohinjskiem
9月20日, スロベニア ⋅ ☁️ 24 °C
Po obiedzie czilowaliśmy się na plaży nad Bohinjskiem, a wieczorem poszliśmy jeszcze na zakupy. Jutro jedziemy dalej
Ruszamy dalej
9月21日, スロベニア ⋅ ☀️ 15 °C
Wstaliśmy o 6 i spakowaliśmy się na dalszą podróż. Ok. 8 wyjechaliśmy. Mieliśmy trochę ponad 5h drogi przed sobą
Camp
9月21日, クロアチア ⋅ ⛅ 27 °C
Ok 14 dojechaliśmy na camp- Aminess Style Camping Avalona Resort. Wybraliśmy parcelę 76 i rozłożyliśmy nasz obóz. Potem poszliśmy na baseny i na spacer po kempingu
Pag
9月22日, クロアチア ⋅ ⛅ 25 °C
Dzisiaj przywitała nas mała awaria lodówki - rozlało się mleko w środku i musieliśmy wszystko wyjąć, umyć i z powrotem włożyć. Następnie pojechaliśmy do miejscowości Pag na krótkie zwiedzanie
Chill na campie
9月22日, クロアチア ⋅ ☁️ 26 °C
Resztę dnia spędziliśmy na basenach, a później z pizzą na wynos na plaży, układając dinozaury z kamieni
Most na Pag
9月23日, クロアチア ⋅ ☁️ 23 °C
Wracając zatrzymaliśmy się na punkcie widokowym na most prowadzący na wyspę. Poza tym była tam jakaś stara forteca i mieszkało mnóstwo kotów
Burza
9月24日, クロアチア ⋅ 🌧 22 °C
W nocy przyszła burza i ulewa. O 3:00 obudziłem się i zwijałem tarpa żeby nam go nie wywiało. Padało i grzmiało tak już do rana. Poszliśmy na chwilę na park wodny ale Witkowi było zimno,もっと詳しく
Pranie o zachodzie słońca
9月24日, クロアチア ⋅ ☁️ 22 °C
Zebraliśmy dzisiaj na pranie, które kosztowali 10 erło. Mieliśmy 50 minut czasu więc wzięliśmy piwko i poszliśmy na zachód słońca.
Vielka Paklenica
9月25日, クロアチア ⋅ ☀️ 18 °C
Pojechaliśmy do parku narodowego Paklenica. Wybraliśmy Kanion Wielka Paklenica i trasę do jaskini. Trasa na ok 1.5h Po drodze mijaliśmy wiele wspinaczy w akcji
Manita Peć
9月25日, クロアチア ⋅ ☀️ 19 °C
Dalej odbiliśmy że szlaku do jaskini Manita Peć. Wejście kosztuje 5 erło. Dojście pod jaskinie zajęło nam ok 2h, w czasie którego zrobiliśmy 500m przewyższenia. Jaskinia miała ok 40mもっと詳しく
Dzień bez planu
9月26日, クロアチア ⋅ ☀️ 22 °C
Dzisiejszy dzień bez planu rozpoczęliśmy spacerem do pobliskiego punktu widokowego z flagą. Później poszliśmy do parku wodnego, a następnie pojechaliśmy na plażę.
Krka
9月27日, クロアチア ⋅ ☀️ 22 °C
Odwiedzamy Park Narodowy Krka, która ma około 1000 wodospadów. Wejście kosztuje 40 erło i wliczony w cenę jest rejs ze Skradin pod wodospad Skradinski Buk. Tam przeszliśmy ścieżką zもっと詳しく
Roški Slap
9月27日, クロアチア ⋅ ☀️ 24 °C
Kolejny punk to Roski Slap, gdzie były wodospady przez budynek, pod schodami i stół z baru w wodzie. Później wspinaliśmy się na punkt widokowy z którego było widać lepiej całe miejsce
Life on Mars
9月28日, クロアチア ⋅ ☀️ 21 °C
Spacerowaliśmy kawałkiem trasy Life on Mars. Mieliśmy słoneczną pogodę ale za to bardzo wietrzną.
Novalja
9月29日, クロアチア ⋅ ☀️ 19 °C
Dzień zaczęliśmy od kawy w miejscowości Novalja
Life on Mars vol 2
9月29日, クロアチア ⋅ ☀️ 20 °C
Czując lekki niedosyt po wczoraj wybraliśmy się jeszcze raz na trasę Life on Mars i powędrowaliśmy dalej. Dotarliśmy do ukrytej zatoczki z plaża na której byliśmy sami