Reisetag
April 24 in Switzerland ⋅ ☀️ 14 °C
Vo Zürich via Singapur nach Bali
Nach me lange Reisetag sind mir müed in Bali a cho.
Nach eme kurze Powernap gniesse mr de Nomitag im Pool.
Start in Ende
April 26 in Indonesia ⋅ ⛅ 29 °C
Hüd heissts früh ufstoh und vo Denpasar nach Labuan Bajo Flores fliege. Vo do gots mit em Propellerflugi witer nach Ende.
Euse Fahrer und euse Guide empfange eus am Flughafe und die ersti StreckiRead more
Kelimutu Krater bis nach Batajawa
April 27 in Indonesia ⋅ ☁️ 16 °C
Bereits am 04:10 Uhr goht euse Wecker. Uf em hüttige Plan stoht de Sunneufgang bim Kelimutu Krater. Nach 30min fahrt und ca. 30min Ufstieg mit 127 Stuefe erreiche mir im Nebel d Ussichtplattform.Read more
Luba
April 28 in Indonesia ⋅ 🌧 21 °C
Hüd Morge hets Wätter vielversprechend usgseh. Vo eusem Bungalow hei mir de Vulkan Inerie gseh und bim Zmorge e Blick in d Witi vo de Terrasse gnosse.
Nach em Zmorge hets immer mehr afange zueRead more
Bajawa bis Rueteng
April 29 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C
Hüd erkunde mir no e witers Dorf in dr Region rund um Bajawa. Hüd dörfe mr sogar e Hütte vo inne gseh, was nid überall erlaubt isch. Nach eme Tee und spannende Gspröch (wo euse Guide übersetzt)Read more
Vo Rueteng nach Laban Bajo
April 30 in Indonesia ⋅ ⛅ 21 °C
In Rueteng isch d Bauwis vo de traditionelle Hüser Rund und alles wird in Kreis a gordnet. So au d Hüser um e runde Platz und sogar d Risfälder. S Muster wie si agordnet sind, erinneret au biz anRead more
Tor zum Komodo Nationalpark
May 1 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C
De Morge verbringe mir no in Laban Bajo bevor mir am 10i abgholt und zum Hafe brocht wärde. Do merkt me, dass es viel touristischer isch, als sunst in Flores. Viel fliege do hi zum eifach in KomodoRead more
Tauchtag im Komodonationalpark
May 2 in Indonesia ⋅ ☀️ 27 °C
Nach 10 Johr isch es wieder mol so wit und mir gön gmeinsam go Tauche 😍🥳 Generell stelle mir fest, das mir vor 10 Johr eusi erst Reis a trätte hei. Wie schön, dass mir immer no gärn zämäRead more
Sudamala Seraya
May 3 in Indonesia ⋅ ☀️ 29 °C
Hüd gönne mir eus eifach e freie Tag an dem schöne Fläck Erde.
S Huusriff isch perfekt zum Schnorchle, es git so viel z gseh und mir chöne eus biz vo dr Hitz abkühle.
Unterwägs nach Dintor
May 5 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C
Nach dem mir gest de Nomitag gmüetlich gno und eusi Gruppe für die negste Täg kenne glernt hei, startet hüd eusi Reis nach Dintor.
Unterwegs mache mir e chlini Wanderig zu me Ussichtspunkt, wo mirRead more
Bsuech in Wae Rebo
May 6 in Indonesia ⋅ ⛅ 25 °C
Vo eusere Unterkunft starte mir zerst mit em Büsli, aschliessend warte 12 Töfffahrer uf eus, um eus zum Startpunkt vo de Wanderig nach Warebo z fahre. E holprige Weg über Stock und Stei.
MirRead more
Kaffiprozess und kulturelle Obe
May 6 in Indonesia ⋅ ⛅ 26 °C
Uf Flores wachst sehr viel Kaffi Robusta und Arabica. So au rund um Wae Rebo. Bi eusem Bsuech im Dorf lerne mir de Ganzi Prozesse kenne und dörfe die verschiedene Sorte errote und probiere.
Am ObeRead more
Zrug vo Wae Rebo nach Laban Bajo
May 7 in Indonesia ⋅ ☀️ 22 °C
Am negste Morge gits zu de Sunnestrahle e lokals Zmorge. S Wätter isch wunderbar und wird grad gnützt zum d Kaffibohne tröchne.
Für eus heisst wieder Abschied neh und zrug Wandere.
Am Ziel warteRead more
An Bord vo dr Rafida zum Komodowaran
May 8 in Indonesia ⋅ ☀️ 29 °C
Hüd gots endlich ufs Phinishi Boot in Komodo Nationalpark. Mit em Dingi werde mir zu eusem Boot Rafida brocht und beziehn eusi Kabine.
S Boot isch simpel aber super usgstattet und het alles um sichRead more
Kalong Island, d Fledermus Insle
May 8 in Indonesia ⋅ ⛅ 29 °C
Negsti Stopp Bat Island. E chlini unschinbari Mangrove Insle, wo sich nach Sunneuntergang zu me absolute Highlight entwickelt. Denn nach Sunneuntergang starte vo do 1000igi Flädermüs mit ereRead more
Entdecke vo witeri Highlights
May 8 in Indonesia ⋅ 🌙 28 °C
Hüd heissts früh ufstoh denn mir wei de Sunneufgang uf dr Padar Island erlebe. Am 05:00 Uhr isch abfahrt mit em Dingi und denn warte 800 Stägetritt uf eus. S frühe Ufstoh und Ufstiege wir mit meRead more
Pasir Putih nach Kanawa Island
May 10 in Indonesia ⋅ ☀️ 27 °C
Mir starte gmüetlich an Deck in Tag und gniesse d Ussicht in die leeri Bucht. Nach em Zmorge heisst e witersmol schnorchle. S Morgeliecht isch perfekt und s Riff voller Läbä. Ich chönt do StundeRead more
Natya River Siedemen
May 11 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C
Vo Flores gots zrug nach Bali vo mir die letschte 3 Nächt v
Ind Sidemen verbringe.
Mir hei do e hübsches Glamping mitte in dr Natur wo sich bestens eignet um d Seele no biz baumele lo.
Pura Agung Besakih
May 12 in Indonesia ⋅ ⛅ 25 °C
Hüd Morge fahre mir ca 45min zum Pura Agung Besakih.
Die Tempelalag wird oft als „Muttertempel“ vo Bali bezeichnet. Die riesige Tempelalag liegt uf rund 1.000 Metern am Hang vom Mount Agung, emRead more
Ricefield Walk
May 13 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C
Obwohl mir scho diversi Risfälder gseh hei, mache mir hüd no e chlini Wanderig durch d Risfälder vo Sidemen.
Es isch sehr beidrucken was alles wachst und wie flissig d Mensche do sind. Überall wirRead more
Relaxing Day
May 14 in Indonesia ⋅ ⛅ 28 °C
Zum Abschluss gits nomol e lokals Zmorge, es Mie Goreng. Super fein aber nach wie vor biz ungwohnt zum Zmorge.
De Rest vom Tag verbringe mir wie die fuhle Hüehner am Pool, gniesse nomol d Sunne, deRead more

Traveler
Ganz viel Spass uff eurer Reis