• Etappe 3: Risco del Paso - Cardón

Dec 22–23, 2024 in Spain ⋅ 🌬 18 °C

Vandaag ben ik eerst door de woestijn gelopen. Het landschap begint duinachtig en verandert steeds meer in woestijn met vooral in de lucht cirkelende kraaien. Apart gezicht zo midden in de woestijn met aan beide kanten uitzicht op vulkanische bergen. Erg apart en uniek voor de Canarische eilanden.

Ook kwam ik de eerste thruhiker tegen in de Woestijn. Raino uit Estland (loopt in tegengestelde richting). Erg leuk om mede hikers te ontmoeten en uit te wisselen hoe de verschillende stages zijn.

In La Pared (de muur) aangekomen om 1 uur en een hikers lunch (Hamburguesa) gegeten in cafetje.

Officieel was dit het eindpunt van de etappe, maar omdat de etappe erna vrij lang is met hoogtemeters, heb ik besloten verder te lopen. Dat werd een heel stuk verder tot Cardón, ruim 30km totaal.

Was een lange dag en uiteindelijk ging het ook nog heel even regenen. De shelter waar ik wilde slapen stond pal naast windmolens die een takkeherrie maakten, dus toen nog maar 2,5km doorgelopen naar de volgende shelter. Die stond alleen wel in het zicht van wat huizen van het dorp. Ik heb mn tentje ervoor opgezet bij het vallen van de nacht. Gelukkig niemand komen klagen... De wind was erg sterk, en nam in de nacht toe. Zelfs met beschutting van de shelter werd ik nog vaak wakker. Geen ideale nacht, hopelijk morgen meer geluk :)