• Etappe 4: La Dama - Arure

Feb 14–16 in Spain ⋅ 🌬 18 °C

De laatste wandeldag voor ik een rustdag heb! Hoewel het goed gaat moet ik zeggen dat ik daar ook wel aan toe ben. Het lopen op La Gomera is vrij zwaar vergeleken met andere eilanden. Dit komt door een combinatie van veel erg steile stukken en felle zon (25 graden).

Vanaf mijn slaapplek heb ik ontbeten met zicht op Valle Gran Rey en vervolgens de weg omhoog ingezet. Vanaf het dorpje Gerián (een paar vakantiehuisjes) trok de wind flink aan. Nu weet ik eindelijk waarvoor de windwaarschuwing van de afgelopen dagen was. Maar tot nu toe liep ik volledig uit de wind, die uit het noorden komt en het deel midden-zuid van het eiland heeft dan nauwelijks wind :) Ook kwam ik hier een Nederlands stel tegen dat ook kampeert, zij hadden 2 dagen in de wind gestaan, geen pretje!

De afdaling naar Valle Gran Rey was wederom steil. Hier heb ik geluncht en het was hoog tijd voor koffie! Daarna de stijging naar Arure ingezet. Langs deze route staat zo nu en dan uitleg over de historie. Zo werden er op de vlakkere bergdelen (Lomos) vooral granen verbouwd en zijn er grote stenen cirkels om het te malen. Ook werd er kalksteen gewonnen en gebakken in ovens. Daarnaast zijn er verschillende grotten waar geiten worden gehouden, de enige activiteit die nu nog plaatsvindt, de andere activiteiten zijn zo'n 75 jaar geleden beëindigd.