Eindhoven Airport
February 10 in the Netherlands ⋅ ☁️ 7 °C
Flying a Ryanair Boeing 737 MAX 8
Etappe 1: San Sebastián - Contreras
Feb 11–12 in Spain ⋅ ☀️ 20 °C
Vannacht heb ik in een hostel geslapen op Tenerife. Wel een vreemd hostel, volgens mij was de eigenaar paranoia want er hingen overal regels en als je je er niet aan hield dan mochten ze je wegsturen.Read more
Etappe 2: Contreras - Alajeró
Feb 12–13 in Spain ⋅ ☀️ 18 °C
De eerste volledige loopdag. Na gekampeerd te hebben op de terrassen passeerde ik Contreras, een verlaten dorpje met één huis wat nog in redelijk goede staat verkeerde. Al snel kwam ik een DuitserRead more
Etappe 3: Alajeró - La Dama
Feb 13–14 in Spain ⋅ 🌬 19 °C
Vandaag ben ik vroeg op pad gegaan. Mede om de zwaardere wind die in de loop van de dag voorspeld was te ontlopen. Bijkomend voordeel was dat ik de eerste anderhalf uur in de schaduw liep.
De tochtRead more
Etappe 4: La Dama - Arure
Feb 14–16 in Spain ⋅ 🌬 18 °C
De laatste wandeldag voor ik een rustdag heb! Hoewel het goed gaat moet ik zeggen dat ik daar ook wel aan toe ben. Het lopen op La Gomera is vrij zwaar vergeleken met andere eilanden. Dit komt doorRead more
Etappe 5: Arure - Chigueré
Feb 16–17 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C
De sterke wind is vannacht gaan liggen, daarvoor in de plaats is een calima teruggekomen. Bij oosten wind waait er dan zand vanuit de Sahara hier naartoe, waardoor het zicht vrij beperkt is.
Na mijnRead more
Etappe 6: Chigueré - Agulo
Feb 17–18 in Spain ⋅ ☀️ 20 °C
Een goede nacht gehad, met in het ochtendlicht héél even zicht op Tenerife, dat daarna verdween achter de calima. De tocht begon mooi met veel zicht op een soort klei achtige rotsen. Al snel zetteRead more
Etappe 7: Agulo - Helechal
Feb 18–19 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C
Vandaag was een wandeldag zoals ik ze eigenlijk graag altijd zou hebben. Halfbewolkt en stijgen en dalen zonder al te vaak een helling van 20%. Nu merk ik pas hoe zwaar de andere dagen warenRead more
Etappe 8: Helechal - San Sebastián
Feb 19–21 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C
Wat een goede nacht leek te worden zonder wind was helaas niet het geval. Met het vallen van de nacht trok ook de wind aan, en die werd alleen maar sterker gedurende de nacht. Veel meer wind danRead more
Etappe 9: San Sebastián - Pajarito
Feb 21–22 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C
De afgelopen twee nachten heb ik in een gedeeld huisje geslapen. Was leuk om verschillende mensen te spreken en gesprekken in 3 talen door elkaar te voeren (Nederlands, Engels en Spaans). 's OchtendsRead more
Etappe 10: Pajarito - La Meseta
Feb 22–23 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C
Vanochtend vroeg vertrokken om het laatste stukje beklimming te doen naar de Garajonay. Dit is de hoogste bergtop van La Gomera, vernoemd naar een oud verhaal over Gara en Jonay, een soort Romeo enRead more
Etappe 11: Meseta - Playa Vallehermoso
February 23 in Spain ⋅ ☁️ 22 °C
De laatste dag alweer! Vannacht was het erg warm, ook toen ik wegging om 8 uur al :o De route was enkel afdalen. Onderweg kwam ik langs Rosas de las Piedras, een schattig dorpje met meerdere omaatjesRead more
Aeropuerto de La Gomera
February 24 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C