• Etappe 7: Agulo - Helechal

Feb 18–19 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag was een wandeldag zoals ik ze eigenlijk graag altijd zou hebben. Halfbewolkt en stijgen en dalen zonder al te vaak een helling van 20%. Nu merk ik pas hoe zwaar de andere dagen waren vergeleken met vandaag. Het kan dus wel 'normaal' op deze route.

Vanaf mijn slaapplek ben ik door de groene oase afgedaald naar Agulo. Ik heb een reportage van alle bloeiende planten toegevoegd nu het eiland volledig in bloei staat.

In Agulo koffie gedronken en een tostada gegeten. Het enige barretje wat sochtends open was voor de locals. De rest van de restaurants opent smiddags, vermoedelijk voor de vele toeristen. Agulo is een erg mooi een authentiek plaatsje.

Hierna verder afgedaald naar Hermigua om vervolgens de bergen in te trekken. Wat een mooie tocht vanaf hier! Veel uitzicht, gevarieerd en vaak groen. Op een gegeven moment uitzicht op de Teide. Hier slaap ik bij de verlaten Casas de Helechal. Tot nu toe de mooiste slaapplaats samen met die bij Contreras. Ongeveer een uur na mij kwamen ook drie Duitsers aan die hier gaan overnachten. Later op de avond samen gegeten en gepraat :) Zo'n 500m verderop staan nog drie andere Duitsers bovenop de berg.