• Pristina & Bärewald🐻

6月18日, コソボ ⋅ ☁️ 26 °C

Witergahts für üs in Kosovo. Skopje und Pristina sind sehr nach und d Fahrt dethi duret nöd lang. Pristina het nöd würgli viel z büte und au kei würklichi Altstadt. So hemmer Zentrum relativ schnell gseh.
    I der nächi vu Pristina hets nu en Bärewald vu vier Pfote.
    Im Balkan isch 2010 privati Haltig vu Bäre verbote worde. richtig erst vor 15 Jahr. Bis 2010 sind Restrauntbäre und Tanzbäre üblich gsi um Lüt a z locke. Si hend immer imne chlinä Chäfig vor oder nebed em Restraunt gwohnt. Akettet fürd Belustigung vu de Lüt. 😔 Trurig aber wahr. Zum Essä hends Brot überchu und zum Trinke Bier.
    Nachdems entli verbote worde isch het vier Pfote es Sanctuary für diä unzählige Bäre igrechtet und eine nachem anderä grettet.
    Aktuell lebed 18 Bäre im Bärewald. Sie hend viel Platz und chend sich entlich vertue we sie wend. Es füehrt en Weg dur dr Park aber du gsehsch immer nur en chline Abschnitt vu de grossä Gheg und es chan au si as du gar kei Bär gsehsch. Es isch ja kei Zoo, (sust während mir sicher nöd det) sondern es Sanctuary und si hend da ganz viel Platz und chänd sich immer zruegg zieh i ihri Wälder, Büsch etc. Eifach super schön. Mir hend z Glück und gsehnd 5 wunderschöni Bäre🐻🐻, wo entli es Lebe hend wos verdient hend. Uswilderä isch leider nümä möglich.
    Jede Bär het e Gschicht wome chan nachlese. Zwei wo mir gsehnd hend nu typische Verhaltesstörigä ka und sind lang eifach nur hi und her glofä. Das hend alli mal ka, aber diä meiste hends zum Glück chäne ableggä und gnüssed ez ihres Lebe.
    Danke vier Pfote für dini tolli Arbet, üseri Unterstützig hesch witerhi. 🐻🍀
    もっと詳しく