• Lara Streuli

• Trip start
    August 31, 2024

Kalahari Wüste #1

September 2, 2024 in Namibia ⋅ ☀️ 26 °C

Nacherä doch sehr lange Areis, simmer eifach nur froh gsi simmer in Windhuk achu. Mir hend üsers Auto (4x4) für diä nächstä zwei Woche entgegä gnu und hend i üserer erstä Unterkunft icheckt.
    Nacherä erholsame Nacht hemmer üs am nächstä Tag fruäh i üseri Abentür gestürzt und üseri erstä Entdeckigä gmacht und de was fürtigi🤩🥰🥰.

• Kalahari Wüste #2

September 3, 2024 in Namibia ⋅ 🌬 28 °C

Au am zweitä Tag vu üserer Selbstfahrersafari gsehnd mir au wieder ganz viel cooli Tier und riesiigi Vogelnester.
    Ganzi Bäum sind volle vu Nester.
    Kalaharii Wüsti isch rot und erinnert üs zum Teil a Australiä nur Tier sind chlei anderst😁
    Bi de Iheimischä isch z lebä sehr beschaulich. D Städt und Dörfer hend es Kastesystem du gsehsh wer bizli besser gstellt isch und wer diä ganz armä sind.

• Sossusvlei

September 5, 2024 in Namibia ⋅ ☀️ 25 °C

Namibia isch e riesigs Land. Um vum eintä zum nächste Ort chu, muss mä vielfach mehreri Stund fahre. Z entdecke gits aber immer wieder öppis und d Landschaft veränderet sich au immer wieder ufs nüä.
    Dr hütigi Tag staht ganz im Zeiche vu heiss, Sand und Sunne. Am Robin sini Liäblingskombination😉
    Ab id Namib Wüästi🏜️
    D Landschaft isch einzigartig. Trotzdem ases e Wüästi isch gits Tier wo det lebed. Mir sind fasziniert was d Natur alles chan erschaffe und as da überhaupt öppis chan wachsä. Und diä Tier erst, wo da lebed sind absolut einzigartig, robust und faszinierend. As diä unter so Umständ chend überlebe.
    Es lebed Strüss, Schakal, Oryxantilopä, Gekos, Hase, Vögel und vieles mee i derä Wüästi. Chapeau!
    Mir erklimmend eini vu denä viele Sanddüne. Es isch sehr streng gsi, gfühlt zwei Schritt ufä und drü Zruggrutschä😉. Het sich aber uf jedefall glohnt💪

• Swakopmund und Umgebig🦩🦭

September 7, 2024 in Namibia ⋅ 🌬 15 °C

Wiitergaht üseri Reis. D Landschaft veränderet sich immerwieder. Üserä nächste Zwüschästopp isch Swakopmund ader Küste. Wer ez denkt ases ader Küste wärmer isch, der lieht falsch. Es isch chalt maximal 18° und Zit zum Daunejacke vürä holä.
    Ufem weg uf Swakopmund chämmer nu anerä riiiesigä Zwegflamingos Kolonie verbi🦩 100ti vu Tier alles isch volle, de absoluti Wahnsinn😍
    Swakopmund isch e witeri Stadt wo ide Händ vu de Dütschä isch. Ja, richtig Dütschä.
    Diä Dütschä sind durchs missionierä und nachem 1. und 2. Wetkrieg uf Namibia chu. Vieles isch uf dütsch agschriebä und es het au viel Wiisi.
    Leider ischs so as diä Wiisä diä guetgstelltä sind und vielfach i richtig grosse Hüser wohned. Bi de würgli Iheimischä gits nu e witers Kastesystem, chlei besser gstellt, arm und so richtig arm😞 Wo blibt da Grechtigkeit.
    Namibia het aktuell miterä extremä Dürri z kämpfe.
    Am meiste sind natürli diä Arme und Tier betroffe.
    Mir fahred nu anerä witerä Kolonie verbi. Nämli anerä Seebäre Kolonie üseri letscht hemmer in Neuseeland gseh und ez gsehnd mir nu ä afrikanischi😍 Au da sinds wieder 100 vu Tier. Üfänand, überänand eifach nur herzig🥰

• Damaraland 🐘

September 8, 2024 in Namibia ⋅ 🌙 21 °C

Witergaht üseri Reis richtig Damaraland.
    Überrachenderwis ischs überall sehr suber da in Namibia. Mir hend mit schlimme Sache grechnet. Det wos Lüt het, gseht mä vielfach Abfall, aber i de Nationalpark und diä sind sozägä überall isches suber. Top! 💪
    Damaraland isch eher e ländlichi Gegend. Am Strasserand stünd immer wieder Lüt, wo nach Wasser und Essä fraged. Eimal springt üs sogar es chlieses Meitli vors Auto, mir chend gad nu knapp bremsä. Sie und ihre Gschwüstertä hend hunger und fraged au nach Essä und Wasser. Mir gend ihnä alles was mir nu hend und verteiled au sust immer wieder Wasser. Me chännti endlos so witermache😞 aber irgendwänn simmer usgschossä. Namibia isch in Afrika eis vu de fortgschrittenstä Länder, aber d Scher zwüsched rich und arm chännti nöd grösser si.

Üsers Ziel in Damaraland sind d Wüsteelefante. Sie sind normali afrikanische Elefante hend sich aber apasst zum iner kargä, meist trocknä Landschaft z lebä. Es git nümmä viel vu ihn das natürli au für sie immer schwieriger wird, weg der Dürri.
    Mir gsehnd zwei Herdenä und eis ganz jungs😍😍 Drü Munet alt ischs. Eifach wunderschöni, faszinierendi Tier.

• Etosha Nationalpark #1

September 9, 2024 in Namibia ⋅ ☀️ 31 °C

Nacherä doch eher churzä Areis vu zwei Stund, issed mir zerstmal öppis z Mittag i üserer nuä Unterkunft und de mached mir üs nu ufe weg in Etosha.
    Dr Etosha isch dr grösst Nationalpark vu Namibia. Im Park wohnet unzähligi Tier und mir hoffed natürli ganz viel vu denä z gseh📸
    Dr Park het e riesigi See zmitzt innä, wo aber völlig uströcknet isch und me gseht ihn sogar vum Weltall us. Etosha bedütet grosse wisä Platz.
    Nach churzer Ziit im Park gsemmer schu üseri erstä Giraffe, Gnus etc😍😍
    Giraffe sind obwohls so gross sind doch guet tarned. Zum Abschluss vum erstä Nami gsemmer tatsächli nu es Spitzmulnashorn🦏🦏 somit hemmer beidi Arte gseh wahnsinn!

• Etosha Nationalpark #2

September 10, 2024 in Namibia ⋅ ☀️ 28 °C

Üserä erst volli Tag im Park startet schumal sehr vielversprechend. So wemer ufghört hend so fanged mir wieder a. Spitzmulnashorn mit Baby🦏
    Witergahts mit Elefantäherdä, unzähligä Gnus, Zebras und und 🤩
    Anerä Löwefamiliä chämer bim Trinkä und Spielä zuä luegä🦁 dr König laht sich aber nöd blickä.
    Mir verbringed me as 6 Stund im Park, los gange ischs am Morgä sobald dr Park ufgmacht het.
    Tierwelt isch eifach toll und es isch eifach super allnä Tier zuäluegä🥰

• Etosha Nationalpark #3

September 12, 2024 in Namibia ⋅ ⛅ 18 °C

üseri letschtä Idrück vum Park😍
    Vu de Raubkatze hemmer nöd alles gseh wo mir ghofft hend, trotzdem eifach super gsi, was mir alles hend dörfe gseh und erlebä🩵📸🤩
    Bi üserem letschtä Stopp im Park chämer nu zwei riesigä Elefantäherdenä bim Bade, Trinkä und Ischlamme zueluegä🤩
    D Elefante sind soziali Tier wo inerä Familiägruppe vu wiiblichä individue mitem Nachwuchs lebed. Sie werded vunerä Matriarchin agfüehrt. Me gseht immer gad sofort welli ases isch. Sie isch riiesig und strahlt Weisheit und Autorität us💪
    D Männer lebed vielfach ällei oder iner Junggsellägruppe😁
    faszinierendi Tier🐘

• Waterberg & Windhoek 🐦‍⬛🐗

September 14, 2024 in Namibia ⋅ ☀️ 32 °C

Waterberg isch üserä letschtä Stopp bevors zrugg uf Windhuk gaht. Waterberg isch e grosses Naturschutz Reservat.
    Mir übernachet mitten im Park imnä Bush Camp. Am morgä werded mir vu Affe gweckt. Chend gad chli Erinnerigä ufä a Amazonas. Schu ganz anderst, aber Grüsch sind definitiv ähnlich🤩.
    Mir günd gu wanderä bi 35° im Schatte🥵 hahahha gueti Idee gsi, aber het sich glohnt. Mir gnüssed jedes Tier womer numal gsehnd und nend langsam aber sicher Abschied.
    In Windhuk gümmer nu ufnä lokale Foodmarket. Z Fleisch lieht glaub schu chli länger umä, isch volle Flüge und soo. Also mir hend de nüt gessä. Trotzdem sehr spanned gsi.
    Tschüss Afrika bis bald🤗

Trip end