Bugün erkenden kalkıp Denize gittik.
Deniz o kadar duru ve o kadar temiz ki, aşık olmamak elde değil 😍
Öğle sıcağı bastırmadan evimize döndük, birşeyler atıştırdıktan sonra ve buraları keşfe çıktık. El yapımı sabun, takı, kıyafet ve hediyelik eşya satan bir kaç dükkan vardı onları gezdik ve alışveriş yaptık.
Sonrasında arta kalan vaktimizi hamakta güneşlenme ve dinlenmeyle değerlendirdik.
İkindi sonrası tekrar birşeyler atıştırıp Olympos Antik Kenti görmeye gidiyoruz. İsmini Tahtali Dağından alan Olympos, Likya medeniyetinin önemli şehirlerinden biri ve eski Yunancada" Ulu Dağ" anlamına geliyor.
Yolunuz buralara düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.
Sahile inip, Dağın eteğine kadar yani en ileriye doğru yürüyoruz. Etrafımız gittikçe kalabalıklaşıyor ve kendimizi Olympos'un girişinde buluyoruz. Yol Olympos Tatil Köyüne kadar gidiyor. Olympos Tatil Köyü ise doğada olmasıyla birlikte gece eğlencesi talep edenler için güzel bir ortam.
Hava karardığından dolayı orman yolundan dönmek yerine ana yoldan tekrar bizim Bungalovumuzun bulunduğu yere çıkarız sanıyorduk ama öyle bir yol yokmuş ve tekrar geldiğimiz yoldan geri dönmek zorunda kaldık 😅
Sahilde bir yorgunluk çayı içmek için bakındık, ama maalesef şunu söylemeliyim ki Alkolsüz Mekan yok ve bu yüzden geri çevrildik. En sonunda bizi ağırlamak isteyen bir yer bulduk. Çay, sohbet ve muhabbet ile akşamın tadını çıkarttık.
Not: Olympos bizim gittiğimde ücretsiz idi fakat şuan ücretli (30 TL) ve Müze Kart geçiyor.Read more