• Dag 8: Dokkum - Barthlehiem- Leeuwarden

17 de setembro de 2023, Países Baixos ⋅ ☁️ 19 °C

Gisteravond raak ik in gesprek met Helen uit Haarlem, een leuke vrouw en we drinken samen een wijntje. De blaren voelen deze ochtend iets milder. Douchen, inpakken en om 9.10 uur loop ik naar de stad om daar eerst nog even koffie te drinken. En dan weer zelfde route als gisteren terug naar Bartlehiem. Het regent, maar dat heeft als voordeel dat er geen fietsers zijn. Ik heb het pad voor mezelf, het water is voor diegenen die de Elfstedentocht suppen. Als ik bij een rustpunt koffiedrink komt de muziekboot langs en dat is een fijne upper. Precies als het echt hard begint te regenen eet ik op een overdekt terrasje in Burdaard een tosti. Verder naar Barthlehiem en dan alsmaar het water blijven volgen tot Leeuwarden. Hoe dichter ik bij Leeuwarden kom, hoe lichter de lucht wordt. De route loopt helaas niet langs het Elfstedenmonument en ook niet langs de Bonkevaart. Om 15.00 uur ben ik bij het centrum van Leeuwarden. Ik heb Almar gezegd er tussen 15.15 en 15.30 uur te zijn dus ik neem nog even pauze op een bankje. Op naar de VVV voor mijn laatste stempel, daar staat Almar met bloemen en een Friese buff. Ik haal mijn laatste stempel en we maken een praatje met de vriendelijke vrouw van de VVV en ik krijg mijn certificaat. Ik kies uiteraard voor de Friese versie. Bij de souvenir winkel koop ik een Friese vlag pin voor op mijn rugzak en twee kaarten met ‘Groeten uit Leeuwarden’ een voor Joke de caissière in Hindeloopen, die mijn boodschappen betaalde en een Tikkie stuurde toen ik mijn portemonnee vergeten was en een voor de assistenten en de huisarts in Workum die zo lief waren me te helpen met mijn blaren. Thuis gaan de voetjes voor de laatste keer omhoog, terwijl Sepp Kuss namens Jumbo Visma de Vuelta wint.Leia mais