• Dag 7: Seljalandsfoss Horizon Cottages -

3 maja 2024, Islandia ⋅ 🌧 8 °C

Vandaag is Waterdag, in alle opzichten blijkt vanavond. We beginnen de dag met een bezoek aan de Reykjadalur hot spring, een warme rivier waarin je kunt badderen. We komen alleen op een onverharde weg met kuilen. Jeroen meet met de wandelstok van mama hoe diep de met regen volgelopen kuilen zijn, maar dat valt gelukkig mee. We rijden door de mist voorzichtig door. We komen nog een handvol toeristen in de auto tegen, maar niemand weet de weg. We gaan terug en nemen een andere route, dat ziet er beter uit. We beginnen aan de pittige wandeling van 3,5 km door het grootste warme-bronnengebied van IJsland. Het is even doorzetten met heel wat klimmetjes, maar dan komen we bij de rivier, in de koude wind kleden we ons om en stappen snel in de heerlijk warme rivier. We badderen in de warme rivier met de bergen om ons heen. Snel snel afdrogen en aankleden om niet te veel af te koelen en dan weer dezelfde weg terug. De wind die we op de heenweg in de rug hadden, hebben we nu recht in het gezicht en van zij. Dan begint het te regenen. Tot op ons thermoondergoed nat geregend komen we beneden aan. We proberen een beetje op te warmen met koffie en wat droge kleding. Dit water onderdeel stond niet op de planning van vandaag, maar nu hebben we na dagen zon ook het andere IJslandse weer meegemaakt. Dan onze laatste excursie van deze reis, een bezoek aan de Blue Lagoon. We moeten nog even rijden, maar dan kunnen we nog even bijkomen van de wandeling. Rond 18.30 uur liggen we in het blauwe water van de Blue Lagoon, heerlijk warm. We halen een drankje bij de bar in het water, eten een hapje, doen een maskertje op en genieten van de rust en de warme. Wat een fijne afsluiting van deze reis. In het hotel drinken we nog een drankje en praten na, dan snel slapen, want om 4.00 uur gaat de wekker. Om 7.20 uur vliegen we terug naar huis. Czytaj więcej