• Utolsó nap

August 31 in São Tomé and Príncipe ⋅ ☁️ 25 °C

Ez is eljött, pikkpakk, pedig mintha csak pár napja lett volna, hogy csomag nélkül megérkeztünk ide.
    Reggeli az árban, egész kellemes, tukortojas, sonka, friss gyümölcs, kávé, zsemle, stb.
    Sétálunk még egy kis kört a vasárnapi városban, továbbra is nagyon érdekes és furcsa is, néha kicsit talán bizarr, régi kolonialista házak, meg bódék, stb stb, nem tudom leirni, fotókon meg nem jön át, más nagyon mint amihez mi vagyunk szokva.
    Ez a nap arra van szánva, hogy eltoltsuk az időt a repülő indulásig, amis este 19.40kor lesz. Először elindultunk délre, volt egy part, ami tok jó volt mert senki nem volt ott. Elég sokáig megyünk, izgi amúgy csak úgy itt autókázni, a táj, az óceán, a partok, a kis falvak váltogatják egymást. Elérünk arra a partra, egyrészt vannak ott, másrészt jönnek is még, jól van, hagyjuk, menjünk. Vasárnap van, ahogy említettem, ami abban látszik legjobban, hogy helyiek ki vannak öltözve, mennek templomba, tömegesen, szerintem több turnusban, plusz bár minden nap minden szakában az utcán vannak, de most meg még jobban 😂 és most mindenki a strandokon van, aki épp nem templomba. Jó amúgy látni milyen erős közösségi élet van itt.
    Menjünk mi is közösségi életet élni, csináljunk valami újat, bevallom, tegnap írtunk a Sao Tome szigeti szállásadónknak, hogy szeretnénk nála ebédelni ha lehet, szóval egy hét ott alvás után ma visszamegyünk csak enni, inni, és élvezni a helyet.
    Mosolyogva üdvözöl, kérdezi hal jó lesz e, természetesen, gyorsan kérünk egy egy gin tonicot amíg várunk, mondtuk nem sietünk, van vagy 5 óránk amit el kéne tölteni. Kiülünk a partra, elvezzuk a napot, a szelet, az óceánt, a hullámokat, meg hogy megint itt vagyunk. Ez egy nagyon jó kis hely, ide bármikor jönnénk.
    Ma sokan vannak, minden asztalnál van egy csapat, melóznak ezerrel az emberei a tűz körül hogy senki ne maradjon éhen. Lassan, nekünk is jön, szokásos óriási hal, meg sült banán, meg rizs, meg az az isteni saláta, lecsapunk rá.
    Ja, meg kaptunk starternek ha jól értettem a saját házi sonkája, fincsi, füstös és fűszer paprika van, szórva rá mint nekünk az abált szalonnara, egész jó ötlet.
    Az ismerős cicák is megjelentek persze az ebédre, Mija, meg Noa, meg a két kicsi.
    Isteni volt. Kérünk Katának még egy olyan koktélt, amiben maracuja van, nekem egy juicet és uldogelunk még a parton, aztán még kávét, és uldogelunk még, aztán fizetni kéne, de főnök úr elég elfoglalt, végül megdumaljuk, neki is egyszerűbb, h majd utólag kiszamolja és Airbnb-n rank terheli, legutóbb is így fizettünk, tök jó dolog.
    Innen már irány a főváros, reptér körül megyünk pár kört h 5 óra legyen, leadjuk a kocsit, becsekkolas, security, kis bolt ahol a maradék dobrat elkoltjuk (meg egy kis eurót) és várjuk a beszállást, elvileg nemsokára indulunk Lisszabonba, 7 óra az út, vagy 8, nem tudom már, mert mindenhol más az időzóna. Portugál idő szerint hajnal 5re kenne odaérnünk, és 8kor megy tovább gép Bécsbe, ott délre kéne ott lennünk, aztán majd nézünk valami közlekedést Budapestre. (vagy értünk jöhet valaki aki nagyon raer 😂)

Viszlát Sao Tome és Principe, igazán különleges világ vagytok. 😍