Utazási nap...
June 17 in Hungary ⋅ ☀️ 25 °C
...amit majd este kitöltök, de legyen egy indulási poszt :)
Mégis reggel, volt egy kis változás az indulásban ¯\_(ツ)_/¯
Tehát a Tour du Mont Blanc. 3 országon megy keresztül, körbe kerüli a Mont Blanc-ot, 170km gyaloglás, 10.000 méter szintkülönbség, kicsit húzós, de minden nyárra kell valami kihívás, valami extra.
Honnan jött az ötlet? December körül szembe jött velünk az utazó geológus lány egyik videója. Ő tavaly csinálta meg a TMB-t (Tour du Mont Blanc), és csinált róla videó beszámolót. Elsőre annyit láttunk, hogy valami fantasztikus tájakon megy, az Alpok hágóin, gleccserek mellett, havas hegycsúcsok, alpesi legelők, cuki falvak. Felmerült, hogy mi lenne, ha... Utána néztünk, hát azért ez elég kemény. De az ördög már ott motoszkált bennünk. Még több utánajárás, aztán a döntés, hogy legyen. Próba szerencse.
Jött a tervezgetés. Lehetne menni szervezetten, borzasztó drága (1000 eurónál több), igaz, abban szállások benne vannak. Menjünk magán szervezésben. Két opció van: menedékházakban alvás, vagy sátrazás. Menedékház az kb 10x annyiba kerül, mint a sátrazás, és cserébe sok emberrel alszol egy szobában, egy wc van, stb. Hát, annál már jobb a sátor, ahol legalább a saját helyeden vagy, campingbe úgyis van vizesblokk is, olcsóbb is, cserébe neked kell cipelni sátrat, hálózsákot.
Persze nem úsztuk meg a vásárlást, de ez az egyik legjobb benne :D Új sátor, ami könnyű (2kg), új hálózsák, ami 0 fokig komfortos, mert lehet 0 fok is, utolsó pillanatban új hátizsák, mert amibe terveztem, abba nem fértünk el. Meg kis mini camping főző, hogy ha olyan van, tudjunk kávét teát zabkását főzni. Kicsit bizonytalan még hol mit tudunk enni, így ilyenre is készülni kell.
Végül az lett az itiner, hogy 10 napig megyünk, pár nap camping után 1 nap rendes szállás, hagytunk plusz egy napot magunknak a végén ha megcsúsznánk valahol.
Anyu szülinapján, Eszter uncsitesó meghallotta hogy megyünk, olyan lelkes lett, ő is jönne, így végül hármasban fogjuk meghódítani az Alpokot. Vagy feladni. Vagy szenvedni de megcsinálni. De a lényeg, hogy elindulunk, aztán majd kiderül ;)
Minden bepakolva, én táskám 14kg, Katáé 9kg, (plusz majd 2kg víz minden nap) ennyivel még nem mentünk, ez is plusz kihívás.
Ma még 1300km vezetés, este Les Houches-ban alszunk, Franciaországban, és holnap reggel korán onnan indulás, kezdjük a túrát.
(még jó hogy később indulunk, mert így most meg tudtam még gépen írni az introt, telefonon utálok pötyögni ennyit, keveset meg nem tudok :D)
https://www.youtube.com/watch?v=l27Uldx2uvgRead more