• Málaga

September 17, 2013 in Spain ⋅ ☀️ 33 °C

Kolem páté odpoledne jsme dojeli ještě do centra druhého největšího andaluského města Málagy. Nachází se zde největší španělské letiště a přístav a je také rodištěm Pabla Picassa. Vzhledem k času našeho odletu jsme neměli moc času, a tak jsme se vydali pouze na procházku podél pobřeží, přes přístav a vystoupali na pevnost Alcazaba, odkud byl krásný výhled na město. Před osmou jsme úspěšně vrátili na letišti auto a už jen čekali na odlet.
    Osud si pro nás ještě připravil malé stresy, neboť naše výhodné zaměstnanecké letenky byly omezeny tím, že pokud by nebylo v letadle místo, tak bychom do něj nemohli nastoupit. Slečna na check-in nám s lítostí oznámila, že let do Prahy ve 22:30 je full, ale že ještě máme 10 minut počkat, zda se někdo nedostaví. Naději nám daly přítomné delegátky, které nám oznámily, že 4 klienti z jejich cestovky si dobrovolně či nedobrovolně zřejmě pobyt ve Španělsku prodlouží, čímž nás zachránily a my nakonec mohli odletět. Ne tak ale všechny naše kufry, neboť v důsledku pozdního odbavení si Maruščin kufr našel cestu do Prahy až o 4 dny později.