• Peking - den 3

28 ottobre 2011, Cina ⋅ 15 °C

Vzhledem k tomu, že jsem původně plánoval zůstat na stáži v Pekingu až do půlky prosince (na kdy jsem měl již zakoupenou zpáteční letenku), přičemž čínská ambasáda v Praze mi vydala turistické vízum pouze na 2 týdny, potřeboval jsem tuto situaci nějak vyřešit. Od místních jsem dostal informaci, že vízum by šlo prodloužit na místě, ale pouze pod zásadní podmínkou zřízení bankovního účtu v místní měně a s určitým stavem konta. To se mi moc nelíbilo a po jednání v bance jsem nápad s prodloužením víza definitivně zavrhnul, neboť v čínské úřady a instituce jsem neměl žádnou důvěru. Neúspěšný jsem byl i při osobním jednání v pobočce China Southern Airlines při snaze o změnu data zpátečního letu, a tak jsem byl nakonec nucen koupit si letenku novou s návratem v poslední den platnosti víza.
    Ten den jsem se byl podívat s Jialin Tang alespoň do parku Ditan (Chrám země). Na Pekingu jsem měl rád nejvíce právě procházky po jeho parcích, kde jsem mohl spatřit místní komunitu věnující se tradičním čínským aktivitám, vidět místní lidi relaxovat, cvičit tajči, hrát na tradiční hudební nástroje, věnovat se hraní karet či vodní kaligrafii, ale také obdivovat tichou atmosféru čínských paláců a chrámů zasvěcených některému z mnoha místních náboženství - taosimu, buddhismu či lámaismu.
    Leggi altro