Edinburgh - Leith
1 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ⛅ 9 °C
Po příletu na letiště v Edinburghu míjíme stanoviště drahých schuttle busů a taxíků a jdeme pěšky asi kilometr z letiště ke stanici tramvaje, která nás za libru odveze rovnou doLeer más
Edinburgh - Arthur's Seat
2 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ⛅ 7 °C
Druhý den už nás vítá typické ostrovní počasí, kdy za jemného deště míříme na Arturovo sedlo, což je nejvyšší bod Edinburghu a odkud se naskýtá nádherný panoramatický výhledLeer más
Edinburgh Old Town
2 de mayo de 2018, Escocia ⋅ 🌧 7 °C
Ovšem nejikoničtější pohled na toto město, které po právu patří mezi nejhezčí na světě, se nám nabízí z kopce Calton Hill kousek od centra. Jakmile se ocitáme na Královské míli,Leer más
Stirling - W. Wallace Monument
3 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ⛅ 8 °C
Z Edinburghu jedeme megabusem za 2 libry do historického města Stirling, bývalého hlavního města Skotska. Zde roku 1297 proběhla slavná vítězná bitva Skotů pod vedením Williama WallaceLeer más
Stirling
3 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ⛅ 8 °C
Ve městě pak navštěvujeme alespoň nádvoří stirlingského hradu, který byl vybudován ve 12. století a patří mezi největší a nejvýznamnější ve Skotsku, nebo kostel Holy Rude. Hlad poLeer más
Glasgow
3 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ☁️ 9 °C
Večer už jsme v Glasgow, kde se ubytováváme v hostelu St. Enoch blízko centra města, a stihneme se ještě projít přes náměstí George Square až ke katedrále. Za cesty ochutnávámeLeer más
Balmaha - Conic Hill
4 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ☁️ 12 °C
Loučím se s klukama, kteří dnes míří autem dále na sever, zatímco já se vydávám na vlakové nádraží a jedu sám k jezeru Loch Lomond. Vystupuji v konečné stanici ve městečku BallochLeer más
Loch Lomond - Balloch
4 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ☁️ 13 °C
Vracím se autobusem zpět do Balloch a nějakou dobu se ještě procházím po parku, kterému dominuje pevnost Balloch Castle, a také po nábřeží jezera.
Glasgow - Ibrox Park
5 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ☁️ 14 °C
Teprve až po dvou nocích zde již strávených jsem měl konečně prostor i na prohlídku Glasgow, největšího města Skotska a třetího největšího v celém britském království.Leer más
Glasgow - Merchant City
6 de mayo de 2018, Escocia ⋅ ⛅ 13 °C
Poslední den před odjezdem domů se již jen procházím po slavné Buchanan street, nakupuji povinné suvenýry domů a čekám na odjezd autobusu směrem na edinburghské letiště.