• Sol – varken för mycket eller för lite

November 27 in Réunion ⋅ ⛅ 25 °C

Det här blev en dag för vila, efter gårdagens vulkanvandring. Vi tog det lugnt på stranden och snorklade. Vår ”hemmastrand” är verkligen perfekt för oss som gillar skugga. Trädremsan som löper längs hela stranden ger alla som vill – och det är fler än vi – en paus från solen. Här är gott om folk som sätter upp hängmattor och rentav dukar upp till fest med långbord, stolar, grill och tält i trädens skugga.

Vi har verkligen haft tur med vädret. Prognoserna på YR stämmer inte, visade det sig. Så när Andreas kollade på vädret i förväg så blev han orolig; nästan varje dag hade regn i prognosen… Hade regnperioden redan börjat? Gradvis ökar regnmängderna här i slutet av året för att vara som störst i januari till mars. Men när det kom till kritan har det bara regnat en natt och kommit en eftermiddagsskur där vi har bott. Samtidigt har det bara varit att titta mot sluttningarna innanför kusten för att se bebyggelse insvept i moln hela dagen medan vi har haft sol. Så vädret kan vara väldigt olika bara kilometer ifrån varandra. När vi skulle till vulkanvandringen inåt land, där nederbörden är större, höll vi noga koll på vädret och valde dagen som verkade ha lägst regnrisk. Vi fick några droppar på oss under vandringen, men bara lite. Vid besöket i Hell-Bourg blev vi lite blötare, men ingen fara. Som sagt, vi har haft tur med vädret.