Något skymtar i bakgrunden...

Vi börjar dagen med att följa vår reseguidebok, en tegelsten från Lonely Planet, som har en "city walk" på 3,5 km genom de centralaste delarna av Sydney. Den börjar i "The Rocks" som ärRead more
Operahuset

Äntligen, framme vid kajen där färjan la till innan Harbour Bridge blev byggd, fick vi knäppa loss!
Millers Point, "Observatoriekullen"

Fin utsikt från Sydneys egen observatoriekulle. Vi besökte dock inte observatoriet denna gång.
The Rocks igen

Åter nere i The Rocks, där en pampig plastjulgran påminner oss om vilken månad det ändå är. Och om The Rocks är Gamla Stan och Playfair Street är Västerlånggatan, så är "Suez canal" derasRead more
Tullhuset

Andreas pekar ut var vårt hotell ligger på en modell inne i Tullhuset vid Circular Quay, som numera används som bland annat turistinformation.
Hotellet ligger sju minuters promenad från CircularRead more
Circular Quay East

Med så nära till hotellrummet är det lätt att ta sig en middagslur. Skönt! Sedan fortsatte vi promenaden längs östra sidan av Circular Quay, ett livligt stråk med utsikt mot operahuset åt enaRead more
Botaniska trädgården

Den botaniska trädgården gjorde starkt intryck på mig förra gången jag var här, och den är onekligen fin och inbjudande. Tyvärr låg några katamaraner i bukten med festande ungdomar ochRead more
Art Gallery of New South Wales

En knapp timme innan stängning slank vi in på konstmuseet. Trevligt med gratismuseer där man inte behöver planera ett besök eller känna att man är tvungen att stanna länge för att få valutaRead more
På båtutflykt

Idag klämmer vi av både Sydneys berömda djurpark Taronga Zoo och halvön Manley vid inloppet till Sydney. Båda dessa platser besöks bäst med båt, så vi köpte en kombibiljett med zoobiljettRead more
Taronga Zoo

Vi avsatte bara tre timmar till denna djurpark för vi kom igång lite sent - igen - och det blev krångel med bokningen av morgondagens tur till Blue Mountains (som dock löste sig). Att resa med såRead more
Manly - North Head

På den stora halvön Manly i Sydneys norra inlopp kan man hänga på stranden, flanera i butiker, få sig en bit mat eller, vilket passar oss bäst, promenera i naturreservatet North Head. Där finnsRead more
Manly - växter på North Head

Jocke!

Ett välbekant skrik från trädtopparna, och mycket riktigt, där landar en vild gultofskakadua!
Solnedgång

Klart man tajmar hemresan med färjan så att man får lite solnedgångsbilder!
Blue Mountains-turen gick upp i rök

Ni kanske har läst om det, även med australiensiska mått, ovanligt intensiva brandläget i New South Wales.
Dagens efterlängtade tur till Blue Mountains blev inställd på grund av "bushfire".Read more
Mer botanisk trädgård - Calyx

Det är lätt att strosa i botaniska trädgården när man får lite tid över. Vi började dagen, sent som vanligt, med att titta in i växthuset som heter Calyx. Det var väl något av enRead more
Varsågod!

"Får jag i all blygsamhet bjuda på lite skandinavisk design?"
Valsamverkan

Det blev valsafari i stället för Blue Mountains! Vi fick syn på en flock flasknosdelfiner och inte mindre än två par knölvalar som möttes och började plaska tillsammans för att sedan skiljasRead more
Snurrigt vegetariskt

Vill man ha vegetariskt på restaurang så finns det ofta bara en rätt att välja på - oftast en pastarätt. Äter man på restaurang nästan varje dag kan det bli en ganska enahanda diet. SåRead more
En vanlig kväll på kontoret...

Drickandes te och sorterandes bilder att ladda upp här...
Muntert monument i Hyde Park

Vi åker kollektivtrafik till legendariska Bondi Beach i Sydneys östra förorter för att tillbringa halvdagen innan vi ska flyga till Nya Zeeland.
Surfare och delfiner vid Bondi Beach

Duktiga surfare kunde ha skoj fastän vågorna inte var särskilt stora. En flock delfiner hejade på några hundra meter ut i vattnet, men de fastnade inte på film.
Strandpromenad mellan Bondi och Bronte

Den dramatiska sandstenstopografin mellan stränderna öster om Sydney piffades upp ytterligare av en stor mängd konstverk.
Sydney lite från ovan

Nu flyger vi till Auckland, och får en sista skymt av Sydney.