Ekerö

Vår länge emotsedda bröllopsresa börjar med taxi till Arlanda. Viktor som ska ta hand om huset och katterna med Ellen vinkar av oss.
Doha

Mellanlandning med lagom bytestid. Äta, gå på toa och sedan vidare. Filip har tur på båda flighterna och kan sträcka på benen!
Singapore

På väg till Australien och Nya Zeeland behövs mellanlandningar och när vi ändå hamnar i Singapore stannar ett och ett halvt dygn för att se lite av staden. Vi landade igår och tog in påMeer informatie
Fika på Flower dome

Afternoon tea i Flower dome, sista momangen innan Andreas briserar (eller imploderar)! Lunch klockan halv fyra?!
Gardens by the bay, Singapore

Det var inte bara mat vi ägnade oss åt i Singapore. Vi vandrade runt i flera timmar i Gardens by the bay, som är en relativt nybyggd (2011) park i det som jag tolkar som Singapores moderna centrumMeer informatie
ArtScience museum, Singapore

Vi besökte också det näckrosformade ArtScience Museum nere vid Bay area (till vänster på andra bilden). Som namnet antyder belyser museet sambandet mellan vetenskap och konst, och utställningenMeer informatie
Orchard Road, Singapore

Min egen "Walking sunshine", efter att han fått nudlar på väg till det äldre centrum längs Orchard Road i Singapore. Jag tror att jag hittade hotellet vi (mamma, pappa och Owe) bodde på för 25Meer informatie
China Square, Singapore

Avslutar Singapore-vistelsen med en bild på Chinatown, som utmärker sig med sin låga bebyggelse, sett från hotellets takterrass (dit vi trevligt nog fick tillträde för att duscha på kvällenMeer informatie
Över Port Douglas

På morgonen flög vi rakt över Port Douglas där vi ska bo i 4-5 nätter. Liten stad med en "4 mile beach". Bilden visar norra delen där centrum ligger, och där vi bor i en trerumslägenhet iMeer informatie
Ankomst till Port Douglas

Framme i Port Douglas, en sömnig stad några mil norr om Cairns, på Australiens ostkust nära Stora Barriärrevet.
Bilderna: Före... och efter att den fruktansvärda insikten sjunkit in...
Filmjölk och termiter i Port Douglas

Första dagen i Port Douglas vandrade vi runt i den lilla lilla stadskärnan. När vi gick upp till utkikspunkten såg Filip ett termitbo en bit upp på stammen på ett träd, om det nu kan varaMeer informatie
Stora Barriärrevet

Främsta anledningen till att vi skulle till Port Douglas var att få snorkla på Stora Barriärrevet. Vår hyresvärd Tony tipsade om att ta en dagstur med Calypso och det var ett bra val. Det varMeer informatie
Inför Daintree

Idag ska vi på heldagsutflykt med Tony's Tropical Tours till Daintree-området med sin världsarvsklassade regnskog! Andreas väntar på minibussen.
Mossman Gorge

Här är en flodbädd där granitbumlingar spolats fram. Det går att bada, vilket ett par tjejer visade, men det rekommenderades inte på grund av strömmen och stenarna. Vi fick också en kortMeer informatie
Krokodilspaning

Vi fick en kort båttur längs floden Daintree där ett 70-tal krokodiler bor. Floden mynnar ut vid Port Douglas och det händer att krokodilerna söker sig ända dit. Men de är vanligare längre uppMeer informatie
Alexandra lookout point

En utkikspunkt där man kan se ut över Daintree, havet och ända till Port Douglas vars höga kulle syns på bild 2 som en fläck i horisonten allra längst till höger.
Noah Valley

En privatägd bit av regnskogen där vi fick en lite längre vandring med flera intressanta berättelser av guiden Rob. Han var självlärd på geologi och biologi men uppenbart intresserad ochMeer informatie
Cape Tribulation

Cape Tribulation är mest känd för att James Cook gick på grund på revet utanför och höll på att kapsejsa, men klarade sig. Regnskogen är mycket gammal och har flera mycket sällsynta arter,Meer informatie
Daintree Ice Cream

På väg tillbaka till Port Douglas blev det glass på Daintree Ice Cream. De satsar på glass gjord på det som egna odlingarna ger. Varje dag har de en viss kombination av fyra smaker som deMeer informatie
Kvällspromenad i Port Douglas

Det finns en mycket smalspårig järnväg (två fot, dvs 610 mm eller ungefär en tredjedel av normalspårvidd) som genomkorsar området runt Mossman och Port Douglas. Den tillkom för att fraktaMeer informatie
Vandring i Mossman Gorge

Torsdagen var resans första dag utan inplanerade aktiviteter så vi tänkte kosta på oss en sovmorgon och skippade väckarklockan. Våra kroppar försökte därmed vrida tillbaks dygnsrytmen ochMeer informatie
Daintree Village

Tredje dagen i rad som vi åker samma väg förbi Mossman, det känns som att vi börjar bli färdiga här. Skönt att flyga till Sydney ikväll!
För att se oss omkring lite mer med hyrbilen satteMeer informatie
Cooya Beach

Ett litet stopp på vägen tillbaka från Daintree Village. Detta var ingen strand att bada vid, åtminstone inte vid lågvatten! Men man kan se Port Douglas i bakgrunden.
Bild 2, tagen i närheten,Meer informatie
Första missödet: Inställt flyg

På vägen mot flygplatsen fick vi syn på ett e-brev om att flyget med Jetstar till Sydney var inställt. Just den flight som vi så mödosamt valt ut efter prisjämförelser och andraMeer informatie
Frukost vid Circular Quay

Mycket är dyrt i Australien. Ett av de värsta exemplen är hotellfrukostar. Här på Radisson kostar den 35 AUD per person, alltså drygt 230 kronor. Då är det roligare att köpa enMeer informatie
Ingen bild? Eller är det jag som inte begriper teknikens under? /Malena
ReizigerDet blev tyvärr ingen bild tagen då.