- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 18
- Wednesday, July 31, 2024
- ☀️ 34 °C
- Altitude: 14 m
ColombiaPlaza San Diego10°25’40” N 75°32’48” W
Gevoel en besef
July 31, 2024 in Colombia ⋅ ☀️ 34 °C
Na 46 jaar is een stille wens in vervulling gegaan en een onvergetelijke rootsreis geworden.
Alle dingen die ik vooraf had bedacht waren anders dan ik had verwacht. Het gevoel van thuiskomen bleef uit. Ik had verwacht allemaal Nubia’s te zien, maar het typische Colombiaanse uiterlijk bestaat niet. Ook ben ik niet groter dan de gemiddelde Colombiaan. Qua lichaamsbouw zag ik wel gelijkenis. Ook geuren haalden geen herinneringen op.
Op sommige plekken voelde je ik écht een emotionele verbinding. Die gevoelens overvielen mij elke keer weer. Het moment dat ik mijn naam in het registratieboek zag staan, het verhaal achter monument Fragmentos en het moment bovenop de berg met uitzicht op de sloppenwijken zullen mij altijd bijblijven. Ook zit gids Jesus in mijn hart. We hebben nog contact via Instagram.
Het viel mij zwaar Bogotá weer te verlaten. Op de een of andere manier zat in mijn hoofd dat dit de laatste keer was dat ik hier zou zijn. Maar ik heb met mijzelf afgesproken dat ik terug ga komen. Dan wil ik ook naar de locatie waar het weeshuis, waar ik daadwerkelijk gewoond heb, heeft gestaan.
Nu ik dit schrijf voel ik de emoties weer opkomen. Het doet écht iets met mij.
Ik heb geen idee of ik behoefte ga krijgen opzoek te gaan naar biologische familie. Op dit moment heb ik die behoefte niet, maar dat kan ook uit zelfbescherming voortkomen. Mijn volledige dossier ga ik wel opvragen en vanuit daar kijk ik wel verder.
Van Annemarie kreeg ik een ketting, waarmee ik Colombiaanse grond bij mij kan dragen.
Ik had mij geen betere partner en reisgenoot kunnen wensen. Wat bof ik met Annemarie en zij met mij natuurlijk. Ik ben dankbaar voor al haar liefde, steun en zorgzaamheid.
En door …. Wij gaan zo het centrum van Cartagena nog even onveilig maken en komen dan met gierende motoren weer naar Nederland.
Ik kan niet wachten al mijn dierbaren weer te zien en vast te pakken. In het bijzonder mijn lieve moeder, die mij en mijn zusje elke avond liefdevol instopte en een verhaaltje voorlas. Samen met mijn vader gaf zij mij een thuis.Read more

Traveler❤️
TravelerBen trots op je topper! 👊🏻😘 En na ook op je fantastische vriendin 😘
TravelerIk lees dit met tranen in mijn ogen wat je schrijft Nubia. Jullie zijn een geweldig stel samen.