Dag 1 - Heenreis
Vlucht KL 741 Amsterdam - Bogota
09.50 - 13.40 uur
Dag 1 - HAB Hotel
Jul 14–19, 2024 in Colombia ⋅ ☁️ 18 °C
Ons eerste verblijf is het HAB hotel, een stijlvol boetiek hotel gelegen in de wijk Chapinero Alto, Bogota.
Colombia stond in de finale van Copa América 2024, dus snel nog even een shirtje gescoord.Read more
Dag 2 - Bezoek Fundacion FANA
July 15, 2024 in Colombia ⋅ ☁️ 20 °C
Op 19 september 1977 ben ik geboren in Colombia. Om precies te zijn in de provincie Cundinamarca waarvan Bogotá de hoofdstad is.
Eén dag na mijn geboorte ben ik door mijn biologische moeder naarRead more
Dag 3 - Fietstour Historisch Centrum
July 16, 2024 in Colombia ⋅ ☀️ 20 °C
Soms kom je de juiste mensen tegen op het juiste moment. Een fietstour langs de highlights van het historische centrum van Bogotá werd een indrukwekkende dag met veel nieuwe informatie. Onze gidsRead more
Dag 5 - Ciudad Bolívar
July 18, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 20 °C
Vandaag was weer een dag voor in de boeken!
We wilden ons wat meer verdiepen in de leefomstandigheden van de armere bevolking, dus boekten we een sociale tour in Ciudad Bolívar via Beyond Colombia.Read more
Dag 7 - Binnenlandse vlucht
July 20, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 21 °C
Na 6 dagen hebben we Bogotá achter ons gelaten.
De stad waar zoveel informatie te halen viel.
De stad waar Nubia zoveel van verwachtte.
De stad waar we moesten wennen aan de hectiek.
De stadRead more
Dag 7 tm 10 - Hacienda Venecia
Jul 20–23, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 29 °C
Een hele grote WOW!
Wat een prachtige omgeving hier in ‘provincie’ Manizales.
Dit koffielandschap heeft een heerlijk tropisch klimaat. We worden omgeven door bijzondere planten, fruitbomen,Read more
Dag 8 - Koffie tour
July 21, 2024 in Colombia ⋅ ☀️ 26 °C
Vanaf nu geen koffie meer uit de supermarkt! Niet omdat het te min is, maar omdat we ons nu realiseren dat koffie nooit voor die lage prijs verkocht kan worden.
Wat een werk en wat een goed doordachtRead more
Hacienda Termales la Quinta
July 23, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 24 °C
‘In the middle of nowhere’ krijgt een nieuwe betekenis. Dat is dus hier!
De taxi bracht ons verder de bergen in. Een rit van 2 uur (+/- 45 km) over onverharde wegen, categorietje ‘sport bh’Read more
Dag 11 - Paardrijtocht Cascada el Oasis
July 24, 2024 in Colombia ⋅ ☁️ 19 °C
Als ware amazones van de Andes maakten we een rit naar een prachtige waterval op het landgoed la Quinta.
Na een uur door het prachtige landschap te hebben gereden moesten we de laatste 20 minuten teRead more
Dag 13 - Hotel Casa Lola in Salamina
Jul 26–29, 2024 in Colombia ⋅ ☀️ 27 °C
We hebben de rust en eindeloze uitzichten van La Quinta weer achter ons gelaten. Het viel niet mee om de stilte en rust te trotseren, maar we hebben ons erdoorheen geslagen. De eigenaar ook blijRead more
Dag 14 - Tour waspalmen
July 27, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 23 °C
Tour naar waspalmen. Heel oud. Beschermde boom. Mooi mooi mooi. Dat was het.
Nee hoor!
Eerlijk zijn we een klein beetje excursiemoe. 😊 Maar het was zeker een leuke tour!
Met een Willy JeepRead more
Dag 16 - binnenlandse vlucht
July 29, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 25 °C
Na een rit van 4 uur zette de taxi ons af bij het vliegveld van Pereira. Onze laatste binnenlandse vlucht verliep soepel. Nog even genieten van het Caribische deel van Colombia en dan vliegen wij metRead more
Dag 16 tm 18 - Hotel Kartaxa Cartagena
Jul 29–31, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 35 °C
Wat een andere wereld opeens weer!
Hotel Kartaxa staat in het historisch centrum van Cartagena.
We kwamen in het donker aan. Na de koffers op de kamer te hebben gedropt zijn we direct de verlichteRead more
Dag 17 - Playa Blanca (Barú)
July 30, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 35 °C
We hadden 1 volledige dag voordat we naar huis zouden vliegen. Deze dag wilden we op het strand doorbrengen; zon, zee, cocktailtje, snorkelen. Een dag in die categorie.
We hadden niets geboekt en eenRead more
Gevoel en besef
July 31, 2024 in Colombia ⋅ ☀️ 34 °C
Na 46 jaar is een stille wens in vervulling gegaan en een onvergetelijke rootsreis geworden.
Alle dingen die ik vooraf had bedacht waren anders dan ik had verwacht. Het gevoel van thuiskomen bleefRead more

Leuke foto's [Yvette]
Traveler