• Dag 2: Ee - De Valom

October 13, 2025 in the Netherlands ⋅ ☁️ 16 °C

Ik start rustig op en lever de sleutel van mijn hut in. De eigenaar van de camping verteld me dat ik waarschijnlijk de laatste was die erin sliep. Per 1 november sluit de camping. Definitief. De gemeente heeft andere plannen met het gebied. Ik zeg hem dat ik dat erg jammer vind, ik heb er twee keer met veel plezier geslapen en wens hem het beste. In Dokkum haal ik ontbijt en neem dus reguliere bus, het is maandag, terug naar Ee. Ook deze bus heb ik voor mezelf. Het is geen bijster interessant pad van Ee naar Dokkum, al kom ik langs een oude steenfabriek, die daarna blijkbaar Erfgoed centrum is geworden, maar nu omsloten is met hekken. Het terrein ligt vol oude meuk, maar de vlaggen die er wapperen van het Erfgoed centrum zien er nieuw uit. En ik moet weer tussen de schapen door over een pad vol met poep. Het is er glibberig van en ik ben bang dat ik uitglij, maar blijf overeind. Wat heb ik de afgelopen dagen veel schapen gezien. En Ford Fusions, het lijkt wel of ieder dorp er drie heeft. Aangekomen in Dokkum wil bij de Primera mijn slaapzak naar huis sturen. Het doosje dat het meest passend lijkt, blijkt toch wat klein, maar de medewerkster zegt: we maken het wel passend en helpt me met dichtplakken. Zo dat scheelt weer 1,2 kg. Ik merk namelijk wel dat ik een tijd niet gewandeld heb. Als ik bij de kassa sta ruik ik opeens de plakken schapenpoep onder mijn schoenen en haast me de winkel uit. Ik haal lunch, drink koffie en bedenk me weer wat een leuke en mooie stad Dokkum is. Door naar Damwoude, totaal niet interessant, maar er is een Albert Heijn. Ik zie dat ik een oproep gemist heb en bel terug. Het is ABS schadebedrijf. De Ford is opgehaald en er ligt geld voor me klaar. Misschien kwamen al die Ford Fusions nog even een afscheidsparade maken voor me. Nog een klein stuk naar mijn B&B. Het ligt in De Valom. Een lekkere plek, fijne douche en twee paarden met een veulentje als uitzicht. En direct aan de route, dus morgen snel op pad, want heel wat kilometers voor de boeg.
    Ps in de route gids lees ik dat ik De Valon vroege niet zo beste reputatie had en dat daarom nogal wat plekken hier Goddeloze heten. Maar het bevalt me tocht prima.