Dag 6: 1000m mannen
2月12日, イタリア ⋅ ☁️ 8 °C
Aangezien de wedstrijd vandaag om 18.30 start, gaan we uitgebreid lunchen in het centrum van Rho. We lopen in het zonnetje naar het restaurantje. Het is klein, de aankleding zou wat aandacht kunnen gebruiken, maar het eten is heerlijk! Op een terrasje op het plein bij de kerk drinken we koffie. Terug bij het appartement is de schoonmaakster nog niet klaar, dus nog een bakje koffie bij de Greenpub. Dan snel onze oranje outfit aan, spulletjes pakken en dan gaan we op onze laatste tweepersoons Oranjemars naar de ijshal. We komen moeiteloos met alles door de beveiliging. Nog nooit kregen we deze week zoveel complimenten over onze outfit. Op de tribune komen we al onze TeamNL vrienden tegen, dus het is lekker bijkletsen. We spotten Snoop dog door de verrekijker. Na de dweil rijdt Kjeld Nuis als eerste Nederlander. Geen toptijd, maar de aanmoedigingen en het gejuich van het publiek zijn weer overweldigend. Daarna de rit van Joep Wennemars. Hij rijdt zo goed, het publiek gaat helemaal los, maar dan…. Een golf van ongeloof door het stadion. Joep wordt op de laatste kruising gehinderd door de Chinees Zihem en wordt zelfs door zijn schaats geraakt. Het stadion is ontdaan, vol ongeloof. De wedstrijd gaat verder, maar door de verrekijker zijn we de woede en het verdriet van Joep. Dan in de een na laatste rit Jenning de Boo tegen Jordan Stolz. We moeten van emotie schakelen, maar juist door het incident bij Joep wordt er nog harder gejuicht. Ongelofelijk dat dat nog mogelijk was. Jenning ligt voor maar wordt in de laatste bocht ingehaald door Jordan. Dan komt het bericht dat Joep een reskate gaat doen. Hij komt de baan weer op en krijgt alle support van het publiek. Hij rijdt voor wat hij waard is, maar twee keer een 1000 meter achter elkaar is teveel. Met zijn eerste tijd wordt hij nog vijfde. Jenning wint zilver. De emoties zijn zo dubbel. We kijken de medailleceremonie. We zijn beduusd, ontdaan en blij tegelijk. We besluiten niet naar het Holland Huis te gaan, we willen de wedstrijd en de nabeschouwing kijken. Op ons balkon kijken we alles terug wat er terug te kijken is.もっと詳しく