• Dag 7: 5000m vrouwen en shorttrack

February 12 in Italy ⋅ ☁️ 11 °C

Vandaag gaan we niet naar de ijshal, dus we hebben alle tijd om een souveniertje te kopen in Rho. We besluiten daar ook maar even te lunchen in een restaurantje. Ook hier weer heerlijk eten, maar de aankleding kan wel wat aandacht gebruiken. Terug in het appartement zetten we de tablet op het tafeltje buiten op het balkon, zetten we ons muts op, doen onze TeamNL sjaal om en zijn klaar voor de 5000 meter vrouwen. Marijke Groenewoud bijt de spits voor Nederland af, maar haar tijd valt tegen. Na de dweil rijdt Merel Conijn. Haar tijd blijkt een stuk beter dan dat we denken. In de laatste rit lijkt het er heel even zelfs op dat Lollobrigida er niet aan komt, maar ze geeft alles op de laatste meters in haar thuisland en pakt goud. Merel Conijn wint zilver, geweldig! We hebben nog even voor het shorttrack begint, dus we pakken onze tassen vast in. Dan begint het shorttrack met de 500m vrouwen met Xandra Velzeboer en de 1000m mannen met Jens van ‘t Wout. Wat is het spannend! Xandra wint de finale en wint goud en een paar minuten later doet Jens dat ook. 1 zilver, 2 goud op een dag, wat een topprestatie weer van de schaatsers van TeamNL.Read more