- Näytä matka
- ☀️ 27 °C
- Korkeus: 157 m
AlbaniaKrongj39°55’0” N 20°11’2” E
Wereldreis

We werden vroeg wakker in de blokhut vanwege de zon die volledig naar binnen scheen. Gelukkig hadden we op de planning staan vroeg op te staan vanwege ons drukke schema. Vanuit het resort zijn we naar de blue eye gereden. Dit is een natuurlijke waterbron hier in het natuurgebied. Echt prachtig de kleuren zijn zo mooi en je ziet aan alles dat de hele omgeving leeft door deze bron. We hadden een electrisch stepje gehuurd om er te komen. Na wat drinken en rond wandelen zijn we in de auto gestapt voor een rit van bijna 3 uur naar onze volgende locatie. Het werd vandaag 31 graden met volop zon dat zelfs onze airco het er zwaar mee had. Ik begon met het eerst stuk van de rit tussen de bergen door. De uitzichten waren prachtig. Het verkeer in Albanië blijft ons iedere keer verbazen. Een groot gedeelte van de rit hebben we achter een bmw gezeten die duidelijk veel te veel bezig was met zijn omgeving. Nou is het nadeel aan Albanië dat inhalen niet altijd een mogelijkheid is. Door bijvoorbeeld slingerweggetje of omdat de tegengestelde richting besluit dat de eenbaansweg die zij hebben wel breed genog is voor twee auto's naast elkaar. Gelukkig kunnen Len en ik goed rijden en de situatie altijd goed inschatten maar echt relaxt rijden zit er helaas niet bij. Onze volgende locatie is Durres. Een haven stadje net boven Tirana. Van onze quad gids hadden we vernomen dat het een minder mooie plek was om te gaan zwemmen dan Vlorë. Eenmaal aangekomen blijkt het echt een levendige stad te zijn met een enorme geschiedenis. (Zwemmen is inderdaad niet heel fris hier) Naast ons hotel zit een amfitheater van 100 jaar na Christus. Een straat verder op zitten barretjes en winkeltjes. Heerlijk om ons zelf te vermaken.
We zijn er achter gekomen dat Albanezen vaak pas om 9 uur eten. Nou zijn wij niet de moeilijkste met laat eten. Maar het blijkt iedere keer behoorlijk moeilijk te zijn om een tentje te vinden waar ze je niet raar aankijken als je om 7 uur wilt dineren. Verder wel prima gegeten. (Behalve ontbijt. Dat blijft teleurstellen🫠)Lue lisää