• De Sportuitdaging

September 30, 2024 in Taiwan ⋅ ☁️ 27 °C

Afgelopen week is het mij gelukt om geen trips te plannen en in Taipei te blijven. Maar als er geen reis in het vooruitzicht is, moet ik mezelf natuurlijk op andere manieren uitdagen. Dus vroeg ik me af: hoe vaak kan ik sporten in één week? Het resultaat:
    5x sportschool
3x zwemmen
    2x hike
    1x hardlopen
    Ik moet eerlijk bekennen dat deze uitdaging mij niet makkelijk afging aangezien ik elke avond behoorlijk gesloopt naar bed ging zonder het laat te maken. Het dieptepunt kwam op zaterdagmiddag, na een hike die eindigde met een rit door de regen. Uitgeput viel ik in een diepe slaap, waaruit ik pas zondagochtend ontwaakte. Toch verbaast het mij telkens weer hoe snel een lichaam kan herstellen, want na een paar flinke maaltijden en 8 uur slaap werd ik elke ochtend weer met nieuwe energie wakker.
Het weer in Taiwan is al weken aan de mindere kant. Elke dag komen er wel een aantal onverwachte stortbui uit de hemel vallen die je dan maar met alle liefde moet accepteren. Ondanks het weer zijn er wel wat noemenswaardige activiteiten ondernomen zoals Teapot Mountain beklommen, Jiufen bezocht en Wulai Falls bewonderd.
Maar al met al een enorm geslaagde week en ik denk dat ik deze planning nog een week doortrek.
Ohja over 8 dagen vlieg ik naar Japan, tabee!