Koffie met fika

Tijd voor koffie en fika zodat ze dat in Zweden noemen. We zagen langs de weg een bordje van een camperplaats en zijn op goed geluk afgedraaid. We kwamen wel bij een heel mooi plekje uit!
Storhogna

Vandaag hebben we de wildernisroute verlaten en zakken we verder af richting midden Zweden. We hadden oorspronkelijk een huisje geboekt op een camping maar dat voelde al lange tijd niet goed dusRead more
Op de koffie bij een kennis

Toen we de eerste keer in Zweden op vakantie waren in 2013 hebben we Marianne leren kennen, bij haar kon je toen paardrij ritjes maken. We hebben nog altijd contact met haar via Facebook. VandaagRead more
Rättvik

Altijd mooi Rättvik aan het Siljanmeer. Zijn nog even bij de pier gaan kijken
Gesunda

Vanmiddag aangekomen in Gesunda waar we 3 nachten blijven. Weer een erg leuk huisje vlak aan het Siljanmeer. Morgen en overmorgen lekker rustig aan de omgeving verkennen.
Vikinggatida gravfält

Vanmorgen naar een oude viking nederzetting geweest. Hier was ook een mooie wandeling uitgezet die langs historische kenmerken ging waaronder de graven van de vikingen. Onderweg zagen we nog een uilRead more
Nusnäs

Vandaag in Nusnäs geweest waar ze nog met de hand de houten Dalarna paardjes maken en beschilderen, we zijn hier al vaker geweest maar dit is toch altijd leuk om even langs te gaan.
Mora

Vandaag nog even naar Mora geweest en daar wat langer rondgekeken
Weer onderweg

Vanmorgen weer vertrokken in Gesunda onderweg kwamen we weer leuke dingen tegen zoals een oud electriciteitshuisje en een oude smederij op waterkracht.
Frederiksberg

Vandaag zijn we ook in Frederiksberg geweest de plaats die we goed kennen omdat we in deze omgeving vaker op vakantie zijn geweest. Als je in Frederiksberg komt moet je naar pizzeria Jägaren om eenRead more
Tyfors

Lekker op de koffie bij Ad en Odeke, bij hun zijn we 11 jaar geleden voor het eerst in Zweden op vakantie gegaan en zijn we verschillende jaren terug geweest. Gezellig ff bijgekletst en toen weerRead more
Långrösta

Aangekomen bij ons nieuwe huisje weer een heel mooi en goed huisje op een klein parkje.
Our Little Farm

Vanavond zijn we bij .Marcia en Dimitry geweest op Our Little Farm ook hier zijn we al verschillende keren op vakantie geweest. Heel leuk om hen weer te zien en we zijn met Dimitry op wildsafariRead more
Proforssdammen

Een historische plek midden in de bossen waar vroeger een waterrad moet hebben gestaan om elektriciteit op te wekken.
Brattfallet

Blijft mooi watervallen, bij deze gaan we iedere keer kijken als we in de buurt zijn. Heel mooie plek!
Zonsondergang

Vanavond op bezoek geweest bij Sem en daarna nog ff de zonsondergang meegepikt
Midsommar

Vandaag word er in Zweden Midsommar gevierd. Leuk dat we dit nu een keer mee konden maken. Met Midsommar vieren de Zweden het begin van de zomer en word er een meiboom versiert en opgezet in het oudeRead more
Göta kanal

Vandaag vertrokken richting huis, nog ruim 1500 kilometer te gaan. We doen het lekker rustig aan en rijden in drie dagen naar huis. Onderweg zijn we nog gestopt waar hé Ģöta kanal in het VänerRead more
Åslunga

Later in de middag zijn we aangekomen bij onze laatste overnachtingsplek in Zweden in Åslunga. Morgen gaan we via de bruggen door Denemarken naar Duitsland voor het laatste nachtje van deze vakantie.
Uitkijkpunt Øresundbron

Vandaag rijden we verder richting huis en verlaten we Zweden via Malmö over de Øresundbron die Malmö met Kopenhagen in Denemarken cerbind. Omdat we dit jaar de tijd nemen om naar huis te gaan zijnRead more
Storeabeltsbroen

Halverwege Denemarken kom je nog over een grote brug, de grote Beltbrug. Ook hier zijn we even gestopt bij een uitkijkpunt en naar de brug gewandeld, je kunt hier zelfs tot onder de brug komen. HeelRead more
Peissen

Aangekomen bij onze laatste overnachtingsplaats in Duitsland. We zitten in een appartement op een boerderij. Nog 1 nachtje morgen op weg naar huis.
Weer thuis

We zijn weer thuis, vanochtend vertrokken bij ons laatste huisje en door een druk Duitsland naar huis. Onderweg nog best veel file gehad.
We hebben een prachtige vakantie gehad veel gezien en veelRead more