• We zijn onderweg! Champagnestreek

26.–27. jul. 2024, Frankrig ⋅ ☁️ 22 °C

Het was zover, vrijdagochtend vertrokken we eindelijk na een intensieve verhuis week. De eerste etappe richting Portugal was gelukkig niet zo lang. Vanuit Huppel reden we naar Epernay, historisch hart van de champagnestreek. Leek ons wel logisch om de reis af te trappen met champagne 🥳🥂

Zo geschiedde. De reis verliep zeer soepeltjes. Omdat we nog niet meteen konden inchecken in het hotel boekten we meteen maar een tourtje bij een wijnhuis. Uiteraard met alleen champagne. We leerden veel, bijvoorbeeld dat champagne wel drie tot vier jaar moet liggen. Daarna wordt zorgvuldig met de hand of machine de fles gedraaid om de rest gisten te verwijderen alvorens de kurk er op kan. Na al deze nieuwe kennis moesten we natuurlijk proeven. Champagne is niet onze favoriet, maar toch maar een flesje meegenomen 🫣🍾

In de avond nog even wat gegeten en daarna snel de ogen dicht. We waren aardig gesloopt na het verhuizen en afscheid nemen van alle lieve vrienden en familie.

De volgende ochtend stond de trip richting Bordeaux op de planning. Wederom om 8 uur de auto in voor een zeer regenachtige rit.. 🌧️ het schijnt, dat in Bordeaux de zon schijnt... We gaan het zien!