• Reisdag 2 Bordeaux

27–29 juli 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 28 °C

Op zwarte zaterdag stond onze tweede reisdag op de planning... Oei als dat maar goed gaat! Van de champagnestreek reden we door naar de Bordeaux, een ritje van zo'n 7,5 uur. Op een paar kleine files na verliep het gelukkig weer soepeltjes. Tegen vijf uur kwamen we aan bij de B&B. Voor ons was het vanaf nu rode zaterdag, bordeauxrood.

De eigenaar heeft niet geheel toevallig een wijngaard. Hij vroeg ons of we eerst naar onze kamer wilden of eerst een wijnproeverij wilden doen. Wij vroegen ons af waarom hij het überhaupt vroeg. Schijt een beer in het bos? Aan de rode wijn dus, daar staat de Bordeaux om bekend. De wijnen waren heerlijk en het was moeilijk een keuze te maken welke het lekkerst was. We kregen een flesje naar keuze mee. 🍷

In de avond gingen we eten bij een wijngaard verderop. Een prachtige plek bij oude molens omgeven door zonnebloemen en wijngaarden. Franser kan niet. De zonsondergang maakte het plaatje compleet. Er waren ook typische Franse gerechten en we besloten er voor te gaan. Koen had eendenlevertjes en Joanne een worst van varkens ingewanden. Het gaat denk ik weer even duren voordat ik (Joanne) weer 'eens een keer wat anders' probeer... Nog een wijntje maakte de keuze van het eten al snel goed. Daarna was de energie wel op en na een spelletje phase 10 (thanks Els 🤗) vielen de ogen al snel dicht.

Vandaag een rustdag op het programma en een bezoek aan werelderfgoedstadje Saint Emilion. Vanmiddag wordt het 35 graden.. dus veel actiever zal het niet worden. Heel misschien wijn drinken ofzo.