• Werkweek en weekend 1

4 de agosto de 2024, Portugal ⋅ 🌙 24 °C

Nadat alle buizen drie keer waren schoongemaakt kon het echte werk beginnen vrijdag: bottelen! Het begon wat stroef, de compressor die de bottelmachine aanstuurt was kapot. Na het hele dorp af te zoeken met Huub naar iemand die ons kon helpen konden we beginnen. Claudia en Sonja gaven ons instructies en we konden los. Joanne was van de flessen vullen en Koen van de kurken🍾. De nieuwe eigenaren kwamen ook vrijdag om het bottelen te zien en mee te helpen. Wij werden daarom (helaas) afgelost.

Die dag hebben we nog wat losse klusjes gedaan zoals schoonmaken van een verblijf en het repareren van een gootsteen.

Zaterdagochtend hebben we lekker rustig aangedaan en bij het zwembad gelegen. In de middag gingen we naar het dorpje. Joanne moest naar de kapper. Na wat handgebaren waren de haartjes gewassen, een stukje korter en in de krul voor 15eu, super💇🏼‍♀️. Koen ging intussen boodschappen doen en olympische spelen kijken in de kroeg. Twee biertjes, ice thee en een ijsje voor 6 eu, super. Zaterdagavond gingen we naar iets waarvan we van te voren niet verwacht hadden ooit te zeggen: We gingen naar een slakkenfeest met Huub en Will🐌🐌. Koen dacht dat iedereen als slak verkleed was. Joanne dacht dat het vooral slakken eten was. Joanne had gelijk. Huub bestelde voor de tafel wat bordjes slakken en wat vlees. Het leken gewoon tuinslakken en de uitgekookte oogjes keken je nog aan. Joanne heeft 6 slakken gehad. Koen heeft ervaren dat 20 slakken de max is, daarna krijg je blijkbaar buikpijn🫃🏻. Al met al, tuinslakken, een 5. Niet voor herhaling vatbaar. Hoogtepunt de grap van Huub: "Dit is pas echt slowfood"🤪.

Zondag begon de dag met het redden van een egel die in het zwembad was gevallen.
    In de middag gaf Huub voor ons een wijnexcursie over de wijngaard en in de kelder. Een bijzonder verhaal en erg inspirerend! De rest van de dag hebben we maar aan het zwembad gelegen, het is hier namelijk zo'n beetje 35 °C🥵. In de avond nog een beetje gesport met de TRX. Op naar een nieuwe (warme) werkweek! ☀️