• Hotel am Ceres Platz

1. september, Tyskland ⋅ ⛅ 19 °C

Vanaf de lunchplek rijden we nog een stukje over de grote weg maar dan gaan we de betere kleine wegen rijden. Peter rijdt als tweede achter Arie. Vaak rijdt hij achteraan maar ondanks dat er vooraan niet hard wordt gereden moet er achteraan vaak wel hard worden gereden om bij te blijven. Hij herinnert zich dat nog uit de jaren van de motorclub in Den Helder met de Suzuki 750 GT.

Als we een tijdje onderweg zijn beginnen er uit de remmen van het voorwiel onheilspellende geluiden te komen en soms schokt de hele motor dan. Eerst begint dat heel af en toe maar het gebeurt steeds vaker en na een paar chokken is ook de remdruk van de remhandel weg. 1 maal inknijpen los en weer inknijpen geeft weer druk en dan remt de motor toch weer.

Ik geef Arie een seintje dat ik wil dat we allen even stoppen om te kijken of we iets kunnen zien/vinden maar we zien niets. We besluiten door te rijden maar wel wat langzamer.

Na een half uurtje lijkt het beter te gaan en geeft Peter een seintje dat we weer kunnen. In plaats van over kleine binnenwegen pakt Arie maar weer wat snelwegen om toch op tijd bij het Hotel te zijn.

Onderweg wordt het euvel wel iets beter maar het voelt niet goed.

Bij het hotel aangekomen nuttigen we eerst wat bier en komen de sterke verhalen.

Al met al was het toch wel een succesvolle en mooie dag.