- Vis rejse
- Tilføj til træskolisteFjern fra træskoliste
- Del
- Dag 2
- tirsdag den 2. september 2025 kl. 12.24
- ⛅ 17 °C
- Højde: 389 m
TysklandManderscheid50°5’32” N 6°48’30” E
Terug in Manderscheid
2. september, Tyskland ⋅ ⛅ 17 °C
Bij het ontbijt blijkt Arie al een kapje van de voorrem afgehaald te hebben waardoor we duidelijk zien dat er veel vuil in het remsysteem zit. Nu kunnen we ook de remblokken goed zien en die zien er nog uitstekend uit. Peter besluit mee te rijden en bij een Aral station koopt hij remcleaner.
Beide kanten worden goed ingespoten en we gaan weer verder.
De geluiden die nu bij het voorwiel vandaan komen betekenen niet veel goeds. Naast wat schokken komt er nu ook een schurend geluid alsof er iets tussen de remblokken en de remschijf vastzit. Ook beginnen er trillingen in het stuur te komen. Als dit een paar keer gebeurt geeft Peter aan Arie een seintje om te stoppen.
Peter durft niet meer verder te rijden en besluit alleen terug te rijden naar het Hotel. De rest kan dan gewoon doorrijden. Mocht er wat gebeuren dan kan hij alsnog bellen zodat er iemand terug kan komen om te helpen.
De navigatie wordt ingesteld om terug naar het hotel te gaan en snelwegen te vermijden. Alarmlichten aan en met een gangetje van 35km terug naar het hotel. 30 km in bijna een uur met gekraak, gepiep, geschuur en getril. Geen fijne tocht dus.
Eenmaal bij het hotel wordt contact opgenomen met Jack van de Knalpot. Jack heeft een vervangende motor staan maar de vraag is hoe we die hier krijgen. Jack heeft nu niemand om met de bus hierheen te komen en Peter weet ook zo gauw niet iemand. We besluiten allebei nog even na te denken en dan weer even te bellen.
Eerst nog even Annelies op het thuisfront bellen.
Annelies komt met de suggestie om de verzekering te bellen en inderdaad we hebben hulp in het buitenland mee verzekerd. Uiteindelijk blijkt dat de verzekering de motor naar Aken laat transporteren en als het daar niet gemaakt kan worden binnen 2 dagen dan wordt de BMW tussen de 10 en 15 werkdagen later in Nederland afgeleverd. Geen Optie dus.
Jack van de Knalpot heeft ondertussen geregeld dat er een BMW 1200 RT gebracht wordt en mijn motor teruggaat naar De Knalpot in Rilland.
Einde van de middag komt het busje en wordt de leenmotor uitgeladen en dd mijne ingeladen en kan ik weer de rest van de tocht verder meerijden.
's Avonds hebben we nog een geweldig verzorgde BBQ waardoor alle problemen weer snel vergeten zijn.Læs mere

RejsendeDa’s niet fijn. Je hebt weinig geluk met BMW, jammer . Blijft een geweldige motor die je hebt.