• Moshi, Tanzania

November 16, 2003 in Sweden ⋅ 🌫 6 °C

Moshi
    Vi kommer till hotellet efter ca en timme med mellan landning på Zara’s kontor för avlastning av personal och utrustning. Dusch, rakning, byte av underkläder, en säng, mm. Underbart efter en vecka i bushen. Man uppskattar sådana enkla saker som att få sitta på en vattentoalett och skita. Det känns riktigt skönt.

Lunch på hotellet som visar sig ingå på denna turen. Vi äter den tillsammans med Erik och Alexandra.

Pappa och jag bestämmer oss för att gå till uttagsautomaten i stadens centrum för att få lite mer kontanter. Hotellreceptionen avråder oss från att gå, dom kan fixa en bil. Det är långt och är osäkert för oss påstår dom. Hotellet ligger ca 4 km utanför centrum men det är väl inget när man gått på berget i en vecka.
    Det tar ca 40 min till Zara’s kontor och ytterligare 15 min till automaten. Visa-uttag fungerar bra. På vägen tillbaka går vi diverse smågator bland lokalbefolkning, ruckel, djur och damm. Vi kommer åter till hotellet efter ca 2 timmar. Det ända som hände på vår promenad var att ett antal nyfikna barn kom fram och hälsade, vinkade osv. Det gjorde för övrigt en del vuxna också. Några enstaka sträckte ut handen som för att tigga men dom var inte påflugna.
    Vi kommer tillbaka lagom för att hinna ta ett dopp i poolen och en dusch innan middagen 19.30. Den är gemensam, kostar 8 USD + dricks, och är god. Efteråt sitter många kvar och pratar. Pappa går till rummet och lägger sig vid 20 (eftersom han blivit van att lägga sig vid den tiden, säger han). Jag sitter kvar och diskuterar med personer från olika länder. Både de som har gjort sitt på berget och dom som har sitt kvar. Går till sängs vid 22. (+27° på rummet.)