• Praia do Tonel

September 15 in Portugal ⋅ ☀️ 21 °C

V slabi uri vožnje sva prispela do Sagresa in parkirala tik nad plažo Tonel. Spust po poti na mivko je razkril veličastno kuliso: visoki skalni zidovi, modro nebo in mogočni valovi, ki so že od daleč obetali dobro akcijo. Zato nama je plaža Tonel že prvič ko sva jo obiskala, takoj prirasla k srcu.

Nisem dolgo odlašal – takoj sem si sposodil bodyboard desko in neopren, saj je voda imela le okoli 16 °C. Ko sem zakorakal v ocean, sem začutil tisto značilno mravljinčenje mraza, a adrenalin je hitro preglasil vse. Valovi so bili divji, močni in nepredvidljivi – točno tisto, zaradi česar prideš na Tonel. Po nekaj uspešnih vožnjah sem bil popolnoma prevzet od energije morja.

Dejan se ni podal tako daleč, a je prav tako užival – raje se je zadrževal v plitvini, kjer je bilo bolj mirno, a še vedno zabavno, saj so ga valovi igrivo dvigovali in spuščali. Skupaj sva se smejala in si mahala, kot dva otroka, ki ju je ocean popolnoma prevzel.

Ko so naju valovi dodobra izmučili, sva si privoščila premor kar na plaži, ob gledanju deskarjev, ki so pogumno osvajali še večje valove.

Za zaključek popoldneva sva se odpravila nazaj proti Lagosu, a še pred odhodom sva se ustavila ob obali. Privoščila sva si skodelico kave in pečen krompir, da potešiva rahlo lakoto po aktivnosti. Ta preprost obrok je bil v tistem trenutku popoln – topel, hrustljav in točno to, kar sva potrebovala po energičnem spopadu z valovi.

Dan se je sklenil mirno, z občutkom zadovoljstva in rahle utrujenosti. To je bil eden tistih trenutkov, ko si rečeš: prav ničesar ne bi spremenil

Po aktivnem popoldnevu se odpeljeva nazaj v Lagos.
    Najprej poiščeva bencinsko črpalko, kjer očistiva in posesava avto, saj je bil po najinem potovanju precej prašen.
    Ko končava s čiščenjem, se odpeljeva do hotela.
    Preden se vrneva v sobo, skočiva še zadnjič v morje.
    Po kopanju se peš odpraviva v mesto na večerjo, nato pa se utrujena vrneva nazaj v hotel.