• Slovenske Konjice

April 25 in Slovenia ⋅ 🌙 6 °C

Začetek potovanja

Dobro jutro… oziroma skoraj še noč. Budilka naju neusmiljeno prebudi ob 03:00. Tisti trenutek, ko se vprašaš, ali sploh greš spat ali samo narediš pavzo do odhoda. Ampak v zraku je nekaj posebnega – tisti znani občutek potovalne vznemirjenosti.

Kuhinja zadiši po jutranji kavi, ki je tokrat bolj nuja kot užitek. Med počasnim prebujanjem še enkrat preveriva vse spakirane stvari. Dokumenti? So. Polnilci? So. Tisti “za vsak slučaj” kosi oblačil? Seveda, tudi ti.

Ob 04:15 pobereva mami in Romana, še nekoliko zaspana, a nasmejana – vsi vemo, da nas čaka nekaj posebnega. Avto se napolni s kovčki, tišino zgodnjega jutra in občasnim smehom.

Odpravimo se na pot proti letališču na Dunaju. Ceste so skoraj prazne, nebo se počasi prebuja, mi pa že čutimo tisto prijetno napetost – malo potovalne vročice, malo utrujenosti in veliko pričakovanj.

Zakaj prav Istanbul? Želja po raziskovanju, odkrivanju nove kulture, okušanju drugačne hrane… in seveda tudi malo nakupovanja. Mesto, kjer se stikata vzhod in zahod, nas kliče že nekaj časa.

In zdaj smo končno na poti. Veselimo se vsega, kar prihaja. ✈️