Het is bijna zo ver
1. elokuuta 2016, Alankomaat ⋅ 🌧 19 °C
Alles is gepakt, over minder dan 24 uur stap ik het vliegtuig in naar India en ben ik voor 3 maanden weg
doei doei
2. elokuuta 2016, Alankomaat ⋅ ⛅ 15 °C
Het is zo ver, over een uurtje vlieg ik naar Delhi en begin ik mijn avontuur van drie maanden in India
Ik ben er
3. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 34 °C
Ik ben gisteren om 2 uur snachts aangekomen in Delhi. Is mooi maar ook vies en een grote chaos. Moet nog erg wennen maar heb er veel zin in
plannen veranderen
3. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 34 °C
Mijn idee was om binnen een paar dagen naar ladakh te reizen maar de enige week regen die daar per jaar valt is er nu. Dus er zijn nu modder stromen, het is niet handig om daar heen te gaan. Ik zit nuLue lisää
Agra
5. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 22 °C
Vandaag begint mijn trip van 18 dagen door Rajasthan (ookal ligt Agra daar net niet in). Ik heb het mezelf voor de eerste paar weken makkelijk gemaakt want ik heb nu een chauffeur en m'nLue lisää
jaipur
6. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 28 °C
Jaipur, de roze stad. Dit is de 2e stop in m'n trip door Rajasthan. Het paleis der winden, Amber fort, en de apen tempel waren stuk voor stuk pareltjes. Dit waren 2 dagen genieten (en de intense hitteLue lisää
Pushkar
9. elokuuta 2016, Intia ⋅ 🌧 16 °C
Pushkar is een klein heilig plaatsje, omringd door bergen met als met als middelpunt het heilige meer van Pushkar.
Het was een welkome verandering om even uit de extreme chaos van Delhi, Agra ofLue lisää
Udaipur
11. elokuuta 2016, Intia ⋅ 🌫 24 °C
Udaipur wordt ook wel het Venetië van India genoemd door de prachtige meren in en om de stad. De sfeer hier is erg aangenaam, wat ook komt door de wat minder grote omvang van de stad.
Ik hebLue lisää
Jodhpur
13. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 11 °C
Jodhpur ligt op de rand van de woestijn en heeft de bijnaam de Blauwe stad. Aan de rand van de oude stad torend het immense fort met muren van soms wel 60 meter hoog boven de stad uit.
Ik weet nietLue lisää
Jaisalmer
16. elokuuta 2016, Intia ⋅ ☀️ 30 °C
Ik ben eindelijk midden in de woestijn en dat was te merken, met temperaturen van ruim 40 graden en een stad die volledig uit zandsteen bestaat ben ik weer in een uniek stukje India belandt.
HetLue lisää
Bikaner
17. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 22 °C
Een kort dagje in Bikaner maar wel weer een interessante. Eerst het mooie fort hier bezocht, nu heb ik 5 van de 7 grote forten in Rajasthan gezien.
Maar het leukste hier was zeker de ratten tempel.Lue lisää
Op naar Ladakh
20. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 28 °C
Ik terug van m'n trip door Rajasthan. Ben net twee dagen in Delhi geweest en zit nu op het vliegveld voor m'n vlucht naar leh.
Over een paar uur ben ik eindelijk bij m'n droom bestemming midden inLue lisää
een droom die uitkomt
20. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 32 °C
Ik ben aangekomen in Leh ladakh en zit nu op een berg van bijna 4000 meter om te acclimatiseren aan de hoogte. Wat is het toch verschrikkelijk mooi, die glimlach op m'n gezicht gaat niet mee weg. HierLue lisää
Op naar de sterren en daar voorbij
24. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 6 °C
Morgen is het zover, ik begin aan mijn vier daagse trek naar stok kangri, een berg van 6140 meter hoog.
Dag een begint redelijk rustig met ongeveer 4 uur lopen naar zo'n 4500 meter.
Dag twee valtLue lisää
Stok-kangri
31. elokuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 20 °C
Een paar dagen geleden ben ik heel terug gekomen van mijn 4 trek naar Stok kangri, een berg van 6140 meter hoog. Helaas ben ik door hoogte ziekte niet hoger dan 5500 meter gekomen. Dat was jammer maarLue lisää
Markha Valley dag 1 Spituk - Jingchang
1. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 20 °C
Vandaag was erg relaxed, zo'n 3 a 4 uur lopen en amper klimmen. Zit nu in een homestay waar ik tot nu toe de enige ben, maar het is pas 2 uur. De mensen hier spreken niet of amper Engels dus dat maaktLue lisää
Markha Valley dag 2 Jingchang - Yurutze
3. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 33 °C
Aan het einde van dag 1 kwam ik 2 Britten tegen, Harry en Harris. Met hun loop ik dag 2 en 3. Dag 3 gaat over een pas van 4900 meter dus het komt goed uit dat ik met hun loop.
Dag 2 was ook ergLue lisää
Markha Valley dag 3 Yurutze - Skiu
4. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ☀️ 19 °C
Wat een geweldige dag! We liepen in een groep van 6 en begonnen in de sneeuw. De eerste 2 uur was klimmen tot 4900 meter over een pas. Toen we boven waren begon het weer op te klaren, geweldigLue lisää
Markha Valley dag 4 Skiu - Markha
4. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 21 °C
Een lange dag met meer dan 30 km lopen. We zijn eindelijk aangekomen in Markha Valley, wat is het hier toch geweldig mooi. Het weer zit ook erg mee, volop zon. Puur genieten (en af en toe een kleinLue lisää
Markha Valley dag 5 Markha - Hankar
6. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 23 °C
Een redelijk makkelijk dag, zo'n 4 a 5 uur lopen. Weer erg mooie omgeving, en omdat het zo'n makkelijke dag was zijn we in wat oude klooster gaan rondneuzen, erg leuk om te zien.
Ik loop nogsteedsLue lisää
Markha Valley dag 6 Hankar - Nimaling
7. syyskuuta 2016, Intia ⋅ 🌙 24 °C
Weer een prachtige dag, zo'n 5 uur lopen. Dit is de eerste dag van de grote klim. We moesten 700 meter klimmen naar Nimaling, morgen gaan we vanuit daar de pas over. We zijn in een eeuwen oud paleisLue lisää
Markha Valley dag 7 Nimaling - chogdo
7. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 29 °C
Wat een zware dag was dit. Het begon allemaal met een ontzettend koude nacht, we sliepen in tenten en het koelde af tot - 4 graden. Niemand had dus echt een goede nachtrust gehad.
De trek begon metLue lisää
een busritje naar Manali
11. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ☀️ 24 °C
Na 18 uur in een mini bus ben ik nu in Manali. Het was een rit over passen van ruim 5000 meter en over de slechtste wegen die ook gezien heb. Het was een hele lange nacht met erg weinig slaap maar ookLue lisää
het avontuur naar Varanasi
15. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ☀️ 31 °C
Gisteren avond ben ik uit manali vertrokken met een nachtbus naar chandigarh. Dit was een erg relaxte rit (vooral vergeleken de tocht naar manali). Er zat een toffe Italiaan naast me, de stoelenLue lisää
Varanasi
19. syyskuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 32 °C
Dit is alweer m'n laatste dag in Varanasi en ook m'n laatste dag in India. Vandaag begon ik met een boottocht over de Ganges tijdens zonsopgang. Was erg mooi om te zien, hoopte alleen op een mooieLue lisää