• bacalar

21. marraskuuta 2016, Meksiko ⋅ ☁️ 25 °C

Het moment dat ik weer de grens overstak richting Mexico begon mijn hart te razen. Ik voelde me zo gelukkig en er was een continue grote glimlach op mijn gezicht aanwezig.
    Toen we de grens moesten oversteken heb ik 2 jongens van Brussel uit de nood geholpen omdat ze niet genoeg geld hadden om hun visa te betalen. Zonder mij mochten ze Mexico niet binnen dus moest ik hier niet over twijfelen om hen het nodige geld toe te steken.
    's avonds laat kwam ik toe in mijn hostel en pas als ik de volgende dag de buurt ga verkennen zie ik hoe wonderlijk mooi het wel niet is. Bewust vermijd ik andere backpackers omdat ik even tijd nodig heb om het een en het ander op een rijtje te zetten. Ik voel dat ik moet bekomen van de negativiteit dat ik in Guatemala heb meegemaakt en vind het jammer dat het zo is verlopen want de locals zijn er zeer warm en hartelijk.Vermoedelijk was ik er op de verkeerde moment op de verkeerde plaats.

Om me goed te verwennen ging ik die avond naar het beste vegetarische restaurant volgens tripadviser in Bacalar. Van zodra ik toekwam in mango y chile had ik een goed gevoel. Het is een hip restaurantje met leuke muziek en een zeer envoudige menukaart, namelijk vegan burgers. Ik bestel er de maya burger en ben overdonderd van hoe goed het wel niet is. Bij het woord vegan had ik allesinds geen smaakvol eten verwacht. Het tegendeel is nu wel goed bewezen. De volgende dag beslis ik om terug te gaan omdat ik ook de chocolate milkshake wou uitproberen. Toen was het druk en ik zag de eigenaars ploeteren van het werk. Toen mijn milkshake op was stond Gsus buiten en ik maakte een praatje met hem over hoe druk het wel niet was in hun restaurant. Hij zei dat ze eigenlijk iemand nodig hadden om hen even te ondersteunen tot wanneer ze een vaste opdienster hadden gevonden en voila mijn eerste job is een feit.
    Ik werd als een dochter opgevangen door hun familie en voelde me er enorm geliefd. Heel de week heb ik vegan gegeten en ben ik enorm veel te weten gekomen over veganisme, klimaatopwarming, ... Ik kon niet geloven dat ik daarvoor zo hard mijn oogkleppen ophield en ben enorm dankbaar voor deze leervolle week. We hebben zeer veel gelachen en plezier gemaakt. Hopelijk zie ik mijn mexicaanse familie ooit nog eens terug

boek: Kurt Vonnegut - welcome to the monkey house
    Lue lisää