• Hoi An

27 maart 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 21 °C

Vanaf het moment dat ik in Hoi An was aangekomen wou ik er vanalles doen. De eerste dag heb ik een kookles gedaan die zeer leerrijk was. Ze beschikken over kruiden die je in België niet gemakkelijk vindt. De nieuwe smaken waren hemels en ik kon er geen genoeg van krijgen. Na het 4-gangen-menu zit ik stampvol en zou ik het liefst naar huis rollen.
    De dag daarop bezoeken we My Son. Dit zijn Hindu tempels gebouwd door het volk Cham. Merkwaardig is dat ze tot vandaag niet weten hoe de rode bakstenen al van de 12de eeuw staande blijven zonder cement. Het enige dat deze tempels heeft kunnen vernietigen zijn helaas de bommen van de Amerikanen.
    S'avonds loop ik graag rond in het historisch centrum van Hoi An. Omdat enkel voetgangers er mogen komen is het daar voor mij een oase van rust. De bomen hangen vol met lampionnen die licht geven en er wordt zachte Vietnamese muziek gespeeld. Deze rust blijft duren tot je omringd bent door toeristen en je met kleine pasjes voort beweegt. Het echte Vietnam is er een beetje af, maar het was voor mij zeker de moeite om te bezoeken.
    Voor we vertrekken ga ik snel nog eens bij de trailer langs, wat je zeker moet gedaan hebben volgens tripadvisor, en ik kom tevreden thuis met een op maat gemaakt kleedje en lange rok.

Boek: Yann Martel - Life of Pi
    Meer informatie