• Ninh binh

8 April 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 19 °C

Ik ben het motorrijden moe en hunker om nog eens actief te zijn. In de hostel verhuren ze fietsen voor drie euro waarmee je een hele dag de streek kan verkennen. Wanneer ik een blauwe fiets zie blinken tussen alle andere ben ik verkocht. Op de fiets staat RC expedition gedrukt en is daarmee de ideale fiets voor mijn ontdekkingstocht in Ninh Binh. De eerste vijf minuten voelde raar aan omdat ik het niet meer gewoon ben om te fietsen. Ik gebruik spieren die ik al een hele tijd niet meer gebruikt heb. Ze tintelen en het lijkt alsof ze meer willen. Heel de rit lang was een heerlijke massage voor mijn billen.
    De fietstocht naar Trang an is ontzettend mooi. Uit het niets schieten gigantische rotsen uit de grond die prachtig gevormd zijn. De rijstvelden zijn oogverblindend groen en staan in mooi contrast met de rotsen. Opeens heb ik door dat ik al tien minuten voor mij aan het staren ben. Hier zou ik kunnen wonen in complete harmonie met de natuur. Het is een oase van rust.
    Ik vervolg mijn tocht naar de bekende rivier van Trang An waar ik een boottocht wou doen. Als ik toekom spreek ik twee jongens aan die mij eerder voorbij hadden gereden op hun Honda win en hadden gewuifd naar mij. Ze vinden het geen probleem om samen een boot te huren.
    De rit duurt drie uur dus koop ik twee flessen water, rijstchips en een conical hoed om me te beschermen tegen de zon. We zijn nog maar vertrokken en mijn buik doet pijn van het lachen. Vooral de jongen uit Engeland beschikt over een knap staaltje humor. Ze geven allebei engelse les in Ninh Binh en hebben vandaag een dagje vrij.
    De boottocht is magnifiek. We varen langs groen gebergte en door grotten waar we ons moeten bukken omdat we anders ons hoofd stoten tegen de rotsen. Soms zie je hoog op de berg tussen de bomen een tempel tevoorschijn komen waarop we alledrie een luide 'woooow' roepen. Het leukste voor mij was dat je op sommige plaatsen geen enkele toerist tegen kwam. Dit geeft je toch een beetje meer het avontuurlijke Indiana Jones gevoel.
    Door vele mopjes en leuke gesprekken vliegt de tijd voorbij. Drie uur later zit de boottocht erop. We bekomen even terwijl we een drankje drinken en dan is het tijd om afscheid te nemen.
    Ik fiets weer naar de hostel en ben doodop van deze actieve dag.
    Baca lagi