• Dag 5: Cabane de Louvie - Prafleuri

20. elokuuta, Sveitsi ⋅ 🌧 8 °C

Vroeg uit de veren vandaag - om 5u40 staat onze slaapzaal al op stelten omdat iedereen om 6u aan het ontbijt wil zijn. Het weerbericht geeft vanaf de namiddag regen en onweer. Luilakken als wij die pas om 7u willen vertrekken zijn hier fel in de minderheid. Het zorgt er wel voor dat we minder moeten aanschuiven bij de toileten, lavabo’s, etc. dan gisterenavond.

Met wat krachtvoer achter de kiezen zetten we onze tocht verder richting de Cabane de Prafleuri om 7u. Het bordje zegt dat we +/- 6u30 erover zullen doen, dus dat komt dik in orde.

We zwaaien het mooie zicht rond de Cabane de Louvie vaarwel en trekken verder richting het hooggebergte. We spotten tijdens onze eerste Col van de dag al meteen een grote groep Ibex (Steenbok). Hier en daar zien we ook Marmotten zonnen op de rotsen. Op een platter stuk tussen Col 1 en Col 2 spotten we ook een groepje wilde Edelweiß, die kunnen we ook schrappen van onze bucket list.

De wandeling van vandaag trok voornamelijk door het hooggebergte. We begeven ons op de Col de Prafleuri op het hoogste punt van de dag op 2.987m. Ongelooflijk hoe hier nog mooie kleurrijke bloemen kunnen groeien tussen hoofdzakelijk rotsen. De 3.000m zullen we morgen voor het eerste overschrijden, waarna we opnieuw zullen afdalen richting de vallei.

Na een lange en vermoeiende dag, zijn we dan ook blij om de Cabane de Prafleuri in de verte te zien verschijnen rond 14u. Rekening houdend met de pauzes, klopte het bordje aan de Cabane de Louvie dus ongeveer. Het weer is de komende dagen minder stralend. Het tweede deel van de wandeling wandelen we vooral tussen de wolken en een uur voor aankomst begint het te regenen. Gelukkig blijft het onweer uit.

De Cabane de Prafleuri is wat groter dan Louvie, maar is opnieuw een echte berghut met slaapzalen. We zijn benieuwd of we met de extra kilometers en hoogtemeters van vandaag sneller in slaap kunnen vallen. Tot morgen!
    Lue lisää