Lanzarote holiday

• 153fotos
  • 89kan lide
  • Ferihegy indulas

18. oktober 2017, Ungarn ⋅ ⛅ 19 °C

Ismét nem hazudtoltuk meg önmagunkat, éppen hogy elértük a poggyász feladast Ferihegyen, majd mint akiknek rengeteg idejük van, kajaltunk egyet h aztán a vége megint rohanos legyen. Ez annyira sikerült hogy mi voltunk az utolsó felszallok a gépre... de legalább nem kellett sorban állni, és sok kemény honfitársunkat is kevesebbet kellett hallgatni. Bőven eleg volt erre az 5 oras repülőút. A Sanyi mellett ülő csóka pl azzal szorakoztatta szegény stewardeseket h pontosan olyan szendvicsrt szeretne mint amilyen a kepen van, de semmivel se kevesebbet. És utána roppant büszke volt magara h hogy megmondta nekik... aaaaaaaa. Ilyenkor nem vagyok büszke arra h ezek az emberek a honfitarsaim.Læs mere

• Erkezes es vacsi

18. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 23 °C

Érkezés után autóbérlés, amit már előre foglaltunk. Pechunkre itt ismét találkoztunk szimpatikus úti tarsainkkal, akik azért voltak felháborodva mert benan foglaltak és le akartak emiatt vonni meg 80 €-t nekik, merthogy ez volt az opció. Mondjuk az a csoda h a pasi beszelt valamennyit egyáltalán angolul, de kétoldalas nyitott volt az iroda és két magyar pár egymásnak magyarul kiabáltak at nagyon kedves hangsúlyokkal és falhaborodasukat kifejezve. Amikor a garázsba mentünk akkor pedig egy másik intelligens kiabált meglát a az autot h “ezzel a szarral mit csináljak?” - hat lehet h nem ilyet kellett volna berelned barátom, pl. Szóval jó is volt elhagyni ezeket és elindultunk a szallasunkra Playa Blanca-ra. A házat gyorsan megtaláltuk nagyon helyes kis utca, teljesen hasonló házakkal tele és Paco a vendeglatonk is nagyon kedves. Adott pár tippet is h vacsizzunk Uh kiválasztottuk azt melyik setatavra van, kb 1 km. Casa Brigida a hely neve, és nagyon fini kis vacsit ettünk. Az előételrol nem készült kép mett annyira ehes voltam h gyorsan nekiestunk. :-)Læs mere

• Playa Papagayo

19. oktober 2017, Spanien ⋅ ☀️ 26 °C

Első nap úgy döntöttünk pihenunk egyet, így eljöttünk a közelünkbe levő strandra amit Kinguka, a házigazdánk és minden utleiras is ajánlott a Playa Papagayora. De abszolút megérte a holdbéli tájon való zötykölődes mert betonut az nincs ami ide vezet. A partszakasz csodaszep, snorkelezni is megeri mert van látnivaló a víz alatt, var hosszabb időt én nem igazán tudtam benne maradni mert elkezdtem fazni benne. Mondjuk az hozzatartozik h néha elment a nap és amikor felhős volt, plusz a vízben tartozkodtal egy ideje akkor nem volt melegunk. De szuper kis nap volt itt, pihenunk egy nagyot. 🐠☀️🌊Læs mere

• El Chiringuito

19. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 24 °C

A Playa Papagayon levő étterem egyike a kettő közül. Nagyon kedves felszolgalokkal, szuperul megkomponált kis étterem és a kaja is finom. Én andalúz stílusú kalamarit ettem, ami sima calamari fritti volt, de egyébként nagyon jó volt. Sanyi pedig a chef ajanlatabol valasztott crispy chicken és valami specko szoszos hasabkrumpilval hoztak, melle egy-egy pohár fehérbor. Ilyen ebéd kellene mindig 😉Læs mere

• Fundancion Cesar Manrique

20. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 25 °C

Ma a Sziget keleti felére mentünk kirándulni. Elsőként a sziget megálmodójanak Ceasar Manrique-nek első házába mentünk, amely már az alapítvány székhelyekent működik. Nagyon jól néz ki amúgy a hely, egy láva folyamra épült és a hazat a láva altal kialakított barlangokba vajtak ki. Hatalmas üvegfelületek és tágas terek és harmóniában került kialakításra a ház. Emellett Manrique munkásságáról is sok sok anyag ki van állítva.Læs mere

• Casa / Museo Cesar Manrique

20. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 24 °C

Mivel két belépos jegyet vettünk, így a fundancion után elmentünk Hariaba Manrique későbbi hazához ahova életének utolsó négy évére költözött. Szegény többet tervezett volna, de egy autóbaleset keresztül húzta a számításait. Azért költözött Hariaba h nyugodtan alkothasson. Hat, mit ne mondjak, én is eleldegelnek ebben a házban. Sajnos bent nem lehetett fotózni, de hat eleg jó a kegli, főleg a fürdő. Először azt hittem h kertbe megyünk a haloszobabol, de nem...hatalmas uvegfal, süllyesztett fürdőkád és az üvegfal miatt mintha a szabadban lennel. De a ház többi része is szuper. A terasz a medencével a szobák, és volt egy külön kis ház a kert végében ahol alkotott. Meg több változtatást is tervezett de szegény már nem tudta befejezni ezeket. Szoval mindenképpen megeri a látogatás.Læs mere

• Mirador del Rio

20. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 24 °C

Miután megismertük Cesar Manrique indíttatásat és hozzáállását dolgokhoz de leginkább Lanzarote-hoz elindultunk hogy megnézzük leghíresebb munkáit. Elsőként Mirador del Rio-hoz mentünk ami egy szinten a tajba illesztett csodaszép kilátó ahonnan tökéletes ralatas nyílik La Graciosa szigetére. Bár kicsit széles volt de nagyon szép kilatasunk nyílt bárhonnan is néztük. A shopban pedig vettünk otthonra is egy kis szuvenyirt, mert voltak nagyon szép giga objektivvel készült képek Lanzaroterol, és ami fo, hogy turista mentesen. 😃 a parkoloban kifelé egy Mercedes cabrioval állt mellettünk egy feltehetően nemet pár a kisgyerekevel de vagy apukanak vagy a Mercedesnek nem feküdt igazán a hepe-húpas parkolobol való kiállás, így Sanyi gyorsan menekulore is fogta nehogy benazasuk közepén nekünk csusszanak. Távolodban tőlük láttuk meg h a Mercedes megfeneklik az egyik nagyobb huplin (amin mi persze a kis 500-assal simán átmentünk) és erre Sanyi megszólalt:
    Ki kell szállítani azt a balnat az első ülésről és simán tudnanak menni! - annyira elkezdtem nevetni rajta, nagyon ütött 😂😂😂

• Cueva de los verdes

20. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 26 °C

Utána a zöld barlanghoz mentünk, ami szinten vulkánkitörés, a La Corona lavaja által vájt barlang. 6 km hosszú a barlang de csak egy km látogatható belőle, az is vezetett túraval. Nekünk mazlink volt mert szinte megérkeztünk és indult is a csoport de eleg magy letszammal mentünk Uh többször kellett várni közben h mindenki osszegyuljon a szűk vájatok után. De azert abszolut megérte. Nagyon szép a barlang belülről, sok fajta kőzet is található, ami színessé teszi a belsejét és eleg jó a megvilágítás is bent ami ezt kihangsúlyozza. A nevet egyébként nem a zöld színéről kapta, hanem Green nevezetueke volt a föld ahol a barlang található és ide menekültek a szigetlakók a kalóz támadások elől is. A lavafolyam egyébként a La Corona vulkantol déli iranyban egészen az óceánig tart... a vezetés végén van egy meglepetés ami tényleg nagyon zseniális de nem irom le hátha megy meg valaki arra...😊Læs mere

• Jameos del agua

20. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 26 °C

A Jameos del Agua barlangját szinten ugyanaz a lavafolyam alakította ki mint a Cueva los Verdes-t, csak e köré meg Manrique tervezett egy csodaszép komplexumot. A barlang tavaban nem lehet fürdeni se érmet beleszórni, se semmit mert vak albino rakok élnek itt, ami a világon egyedülálló. E köre a barlang köre tervezte Manrique a tájba illő éttermet, egy trópusi kertet egszinkek színű vízzel, palmafaval és a megfelelő novenyekkel egy egy épületet ahol vulkanokrol volt egy kiallitas. Tényleg varázslatos hely, és nagyon jók a színei is, egységes lépcső mindenhol, a sötét és világos színek eles kontrasztja... zseniális.Læs mere

• Dinner with a view

20. oktober 2017, Spanien ⋅ ⛅ 21 °C

Hazafele már nagyon éhes lettem Uh kitaláltuk h estebedelunk egyet azon a sziklán, ahonnan rálátni Playa Blancara, meg első nap érkezéskor kineztuk h itt jó lenne majd enni, és amiatt is jónak tűnt h látjuk a naplementék közben. TripAdvisoron megnéztük h a két etteren közül melyik a szimpibb és a Restaurant Balcon de Femes-re esett a választás.... hat nagyon jó döntés volt. Isteni vacsit ettünk a teraszon, az előétel és a főétel is szuper volt, plusz hoztak mojo verde és mojo picon martogatost is, ami isteni finom volt. Főételnek cherne nevu halat ettünk, ez tipikus kanari hal, nagyon finoman de egyszerűen volt elkészítve és tok jó adagok voltak, ami pont eleg volt kettonknek az eloetellel együtt. Persze a naplemente felhős lett a végére így nem láttuk lebukni, de így is szuper kis lezárása volt a napnak...Læs mere