Brussel
5 Juli 2018, Belgium ⋅ ⛅ 23 °C
Daar staan we dan, op het vliegveld van Brussel! Het begin van onze Hankipanki Shanghai trip is een feit geworden. De broeder, zusters en 1.379 miljard Chinezen is van start gegaan!
Beijing, China
6 Juli 2018, Cina ⋅ ☀️ 32 °C
Daar zijn we dan! Na een paar uurtjes vliegen zijn we in China aangekomen!
🇳🇱🚙🇧🇪🛫🇺🇦🛫🇨🇳
Een bezoekje aan de Forbidden City, het grootste paleisconplex ter wereld, kunnen we natuurlijk niet overslaan!
Beijing
7 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 26 °C
De beste manier om de stad te ontdekken, is op de stalen ros! 🚲🚲
Je fietst naar een tempel 🏯, fietst naar een park 🏞 en pingpongt wat met Chinese oudjes 🏓. Het kan allemaal hier in China.
Beijing
8 Juli 2018, Cina ⋅ ☁️ 27 °C
Eten. Nondeknetter, wat kun je hier lekker eten!
🍌🍏🍑🥖🍳🥗🥘🍜🍦🎂🍪
Rijst, dumplings, (ontbijt) loempia's, noedels, fruit, koekjes, het maakt allemaal niet uit. Je wijstBaca selengkapnya
Beihai Park, Beijing
8 Juli 2018, Cina ⋅ ☁️ 27 °C
Het Beihai park, dat vind ik een post opzicht waard. Een sprookjesachtig park waar chillen met 35 graden gewoon lekker is! ☀️🏞
Jinshanling
9 Juli 2018, Cina ⋅ 🌧 26 °C
"He who has not climbed the Great Wall is not a true man", zoals Mao ooit gezegd zou hebben. Zo gezegd, zo gedaan! 👟💪🏻
Pingyáo
10 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 23 °C
"If you have even the remotest interest in Chinese history, culture or architecture, you could easily spend a couple of days wandering the pinched lanes of Pingyáo", aldus de Lonely Planet. Je moetBaca selengkapnya
Hua Shan
12 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 27 °C
Eenmaal aangekomen in Xi'an, wilde we een dagtripje maken naar één van de vijf heilige bergen van China, de Hua Shan 🏔. Na een uurtje of vier reizen, samen met het betreden van enkele duizendenBaca selengkapnya
Xi'an
13 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 29 °C
Een van de toeristische hoogtepuntjes van Xi'an zijn de stadsmuren. De muur van 14 kilometer met de benenwagen bezichtigen hadden we niet echt zin in. Dus hop! Op zun gemakje de stadsmuur bezichtigenBaca selengkapnya
Chengdu
15 Juli 2018, Cina ⋅ 🌧 24 °C
Chengdu staat vooral bekend om de lieve pandaberen 🐼. Voor een paar dagen was Chengdu voorzien van drie, extra luie, beertjes. In Chengdu vonden we namelijk het People's Park, waar we deBaca selengkapnya
Kangding
17 Juli 2018, Cina ⋅ ☁️ 18 °C
Genoeg van al die miljoenensteden, tijd voor het echte platteland! Op naar een compleet andere wereld, andere taal, andere mensen. Welkom in Oost-Tibet 🌲🌲
Tagong
19 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 16 °C
Welkom in Oost-Tibet, wilde Yaks, waak honden zonder riem, een GPS-route die niet klopte, overnachten in Nomadkamp, fenomenaal uitzicht en niemand die je stoort. Want het is in the middle of theBaca selengkapnya
Yichang
21 Juli 2018, Cina ⋅ ☀️ 35 °C
Die Chinezen zijn helemaal fan van Amerika, de Golden Gate Bridge én de Brooklyn Bridge achterelkaar! Knetter gek zijn ze. Dat werden wij ook, knetter gek van al dat gewandel, tijd voor eenBaca selengkapnya
Tianmen Mountain, Zhangjiajie
22 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 34 °C
Oke! Tijd voor een wandelingetje over de Tianmen Mountain! 👣
Zhangjiajie
24 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 32 °C
Yeah! We gaan naar de Avatar! Ofja, zo noemde wij het 'dorpje' waar we verblijven. Geen van ons allen lukte het namelijk om 'Zhangjiajie' in één keer vloeiend uit te spreken, daarom gewoon maar deBaca selengkapnya
Zhangjiajie
25 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 35 °C
Volgens onze LP kun je in de buurt van de Avatar ook raften! Met volle enthousiasme hadden wij een trip geboekt. Op een gegeven moment moesten we regenpakken en waterpistolen huren.. WaterpistolenBaca selengkapnya
Shanghai
26 Juli 2018, Cina ⋅ ⛅ 36 °C
Onze laatste bestemming van de Hankipanki Shanghai reis! En dat wordt dubbel gevierd, want onze Fiek is jarig! En dat nog wel op de 21 urige treinreis van Zhangjiajie naar Shanghai! 🚄🛤
Shanghai
29 Juli 2018, Cina ⋅ ☀️ 34 °C
De laatste dag van onze broeder, zusters en 1,379 miljard Chinezen reis is realiteit geworden. Dat moet feestelijk gevierd worden met een extra luxe ontbijtje! 🍳🥞☕️
29 Juli 2018, Vietnam ⋅ 🌧 30 °C
Hello Vietnam! Hier ben ik dan, na een geweldige reis door China ben ik aangekomen in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Op het vliegveld lijkt het in eerste instantie alsof ik China nooit verlaten heb.Baca selengkapnya
1 Agustus 2018, Vietnam ⋅ ⛅ 30 °C
Egg coffee. Huh, is het een toetje? Kun je het drinken, of moet je het eten? Ik weet het niet, maar overal waar je in Hanoi kijkt, zie je cafétjes met een groot bord waarop staat: EGG COFFEE. DeBaca selengkapnya
Halong Bay
3 Agustus 2018, Vietnam ⋅ 🌧 30 °C
'Where the dragon descends into the sea', volgens de lokale bevolking zijn de welgetelde, 1.636 torenhoge kalksteenpilaren en kleine eilandjes in de wateren van de Golf van Tonking gecreëerd door eenBaca selengkapnya
4 Agustus 2018, Vietnam ⋅ 🌧 28 °C
Om de zaterdag middag nuttig te besteden, maar ik een deal met een locale reisbureau. Thomas Vugs Photography schiet wat plaatjes, en in ruil daarvoor krijgt deze jonge een gratis fietstour + lunch.Baca selengkapnya
Ba Bể Nationaal Park
5 Agustus 2018, Vietnam ⋅ 🌧 27 °C
De drukte in de stad en het chaotische verkeer was ik een beetje beu. Het wordt eens tijd om een motor te bietsen! Zo gezegd, zo gedaan. Dat dacht ik tenminste, maar dat viel een beetje tegen.
IkBaca selengkapnya
Ban Gioc Waterfall
6 Agustus 2018, Cina ⋅ ⛅ 27 °C
Met twaalf paarden onder de voeten en de zon recht voor de neus, gaat de race beginnen. Nek en nek strijden ik, de paarden, en de zon tegen onze grote vijand, de regen. Met hier en daar zijn er watBaca selengkapnya
Hà Giang loop
8 Agustus 2018, Vietnam ⋅ 🌧 25 °C
Voordat ik aan één van de mooiste trails van de wereld begin, moet ik er natuurlijk wel goed uitzien! Dus ik ga vreemd en ga naar de lokale kapper. Zoals gewoonlijk maak ik weer een deal. De kapperBaca selengkapnya