• Bloc operatoir

March 23, 2023 in Benin ⋅ ☀️ 35 °C

5 dagen op bloc opératoire waren leerrijk! Ik mocht de operatiezaal 6 keer betreden voor een keizersnede. Waaronder ook de tweeling te zien op de 3de foto. Verder bestaan de dagen uit nemen van parameters en geven van medicatie. Het andere grote deel van de job hier is ambulante wondzorg. De keizersneden moeten elke 4 dagen verzorgd worden en draadjes worden bij consult 3 deels verwijderd en bij consult 4 de overgebleven draadjes ook. Verder heb ik ook al een aantal complexe wond zorgen uitgevoerd, hier ben ik het niet altijd eens met hun manier van behandelen. Ik ga altijd met hen in gesprek hier over. Als ik de gene ben die de wondzorg doet en ik de liefelijkheid zie om het verkeerde product niet te gebruiken ga ik het wel doen. ( voor de verpleegkundigen onder ons; als er zuurstof water wordt gebruikt op een mooi granulerende wonde [foto 4] of eosine op skintears en brandwonden [foto 5]…). Verder heb ik mij ook al geërgerd en heel wat zorgen gemaakt, ik heb een patiënt met een diabetisvoet waar ze heel nalatig mee omspringen, ik heb het 5 dagen verzorgd [foto 7-9] en elke dag werd het zichtbaar erger. De wonde moet dringen chirurgische geopend worden en gedebrideerd maar enkel in het weekend is de chirurg aanwezig… laat ons hopen dat ik geen gelijk krijg en dat door een week te wachten de voet tot aan de knie niet moet geamputeerd worden.Read more