• Église évangélique

March 19, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 25 °C

Om 7 uur vertrok ik met de ZIM naar Azorvè, daar ontmoette ik Madame Elisabeth met wie ik 4 weken op de pediatrie gewerkt heb. Ik volgde met haar de zondag les die om 8 uur begon over ‘la parole de Jean’. Om 9 uur was het gedaan en begon de effectieve mis. Deze heeft tot 12u 15 geduurd! De mis verloopt niet zoals de dienst die ik volg in gohomey, daar is het trouwens ‘église katholieke’. Er was super veel volk in de kerk, ik schat zo’n 200 à 250 personen en er was een duidelijke opdeling tussen mannen, jonge vrouwen en oudere dames. Er waren ook 2 koren aanwezig die prachtig klonken! De mis wordt hier niet door een priester geleid maar door een groepje van een soort predikanten. Er werden verhalen verteld, gebeden en er werd heel veel rondgelopen en gedans. Wat opviel is dat er heel veel halleluja en amen werd geroepen. De dienst werd afgesloten met mij die nog een woordje moest zeggen omdat ze altijd vragen of er nog mensen van het buitenland zijn, die dan worden begroet door de hele kerk. Er is een filmpje van en ik hoop deze zo snel mogelijk te pakken te krijgen!
    Daarna ging ik nog even mee Elisabeth haar huis bezoeken en heb ik daar mee gegeten. Als afsluiter speelde ik nog een spelletje ‘pique’ met haar nichtjes en neefjes (met kaarten). (Uit respect voor hun privacy heb ik bij heb thuis geen foto’s genomen.)