Switchen
11 de enero de 2023, Bélgica ⋅ ⛅ 10 °C
Schakelen van examen Parkinson naar inpakken stagepakken, van wetgeving euthanasie naar bestellen muskietennet, van analyse ecg’s naar checken vliegtuigseats… Na deze zotte week vertrekken SamuëlLeer más
Nog een spannende week voor de boeg
11 de enero de 2023, Bélgica ⋅ 🌧 9 °C
High dose of excitement: Check
Healthy stress levels: Check
Ready for take off in 7 days: Check
Let's go !
Survivalkit
16 de enero de 2023, Bélgica ⋅ 🌧 6 °C
Met dit survivalpakket van 3 zotte vriendinnen zien we de stage in Benin helemaal zitten!
Zaventem
18 de enero de 2023, Bélgica ⋅ ⛅ 0 °C
Weg zijn wij.
Tussenstop in Istanbul
18 de enero de 2023, Turquía ⋅ 🌬 15 °C
Al bijna halverwege !!
Theelichtjes
18 de enero de 2023, Turquía ⋅ 🌬 16 °C
Na 7 uur vlucht en een prachtig zonsondergang in Istanbul zijn we net iets over middernacht geland in Cotonou. Nu snel ons bed in!
Bonjour Cotonou
19 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 26 °C
Eerste indruk van Cotonou; Warm en vooral vochtig aanvoelende lucht. Als je de stad in enkele woorden moet beschrijven is het Chaotisch, luid en eclectische.
Op onze korte rit van het vliegveld naarLeer más
Op verkenning in Cotonou
19 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 30 °C
Op verkenning rond ons hotel, we waren benieuwd naar het vele lawaai en leven dat we vanuit onze kamers hoorden.
Al snel bleek dat we meer opvielen dan we verwacht hadden. Mensen zijn extreemLeer más
Onderweg naar Dogbo-Gohomey
19 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 31 °C
Cotonou - Dogbo is een 3 tal uur rijden, er is maar 1 verbindingsweg die in goede staat is.
Het landschap onderweg veranderde van zee en winkelstraten naar heel veel uitgestrekt groen met palmbomen enLeer más
Praktische zaken
19 de enero de 2023, Benin ⋅ 🌙 27 °C
Vandaag veel uitgegeven: 57.000 aan het hotel voor 2 kamers met ontbijt, 154.636 voor boodschappen voor 1 week, 50.000 voor de taxi van Cotonou naar Gohomey bij Dogbo, 20.000 voor Wifi in ons huisje.Leer más
Ons stekje
19 de enero de 2023, Benin ⋅ 🌙 27 °C
Mega gastvrij ontvangen in ons huis tegenover het Centre de Santé! Wel 5 mensen kwamen af- en aandraven met borden, kopjes, bestek, gasvuur, lakens, gordijnen, muskietennet, sleutels… We kunnenLeer más
Rondleiding
20 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 26 °C
Deze morgen leidde directeur Dieudonné ons met gepaste trots rond in zijn Centre de Santé de Gohomey. Naast ons huis is er “la pouponnière”, een opvang voor baby’tjes die te vroeg geboren ofLeer más
Omgeving
22 de enero de 2023, Benin ⋅ ☁️ 31 °C
Gisteren en vandaag hebben we de nabije omgeving wat verkend. Langs de bruinrode wegen zien we veel mannen op brommers, vrouwen en kinderen met kommen water of andere dingen op hun hoofd, lemenLeer más
Pediatrie
23 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 34 °C
Bonjour, ce matin! Wat zoveel wilt zeggen als hallo hoe gaat het. Net als in België zegt iedereen automatisch ‘bien’. Verder is er niet zo veel het zelfde als bij ons. Onze werkdag begint om 8Leer más
Eerste stagedag
23 de enero de 2023, Benin ⋅ 🌙 27 °C
Vandaag startte onze stage om 7:45 uur met “la montée des couleurs”. Elke maandagmorgen worden de vlaggen van Duitsland en Benin gehesen. Waarom Duitsland? In 2016 heeft een Duitse delegatie,Leer más
Wat mensen leren kennen
25 de enero de 2023, Benin ⋅ 🌙 26 °C
Vanavond kwamen onze twee contactpersonen Donatien en Marcos langs met wat boodschappen. Donatien kocht brood voor ons en ook vlees. We eten namelijk al de hele tijd vegetarisch omdat we warenLeer más
Samen op de moto
26 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 33 °C
Vandaag namen Roger en Philippe ons mee op de moto naar een supermarktje op 20’ rijden van ons verblijf. Enkele sfeerbeelden en een klein filmpje van onderweg…
Ongewenste gasten
26 de enero de 2023, Benin ⋅ ⛅ 27 °C
Ooohhhhh cafards!!! Naast de vele mieren en de huis gekko’s ook deze minder schattige huisgenootjes ontdekt. Dit exemplaar is niet meer en daar zijn we niet zo rouwig om, maar zorgt wel voorLeer más
La médecine générale
27 de enero de 2023, Benin
Tijdens de eerste stageweek leerde ik de dienst van “la médecine générale” kennen. Iedere patiënt met of zonder afspraak meldt zich aan bij “l’accueil” voor inschrijving en parameters.Leer más
La messe dominicale
29 de enero de 2023, Benin
Deze morgen op tijd om 9.30 in de kapel voor de zondagsmis. We hebben dik anderhalf uur geluisterd naar het evangelie (de bergrede), gezang en gebeden. Van baby’s tot oudere mensen zijn allemaalLeer más
Naar de markt
30 de enero de 2023, Benin ⋅ 🌙 31 °C
Samen met onze buurvrouw Claire zijn we naar de wekelijkse markt getrokken. In een 10 tal minuten met de ZIM (taxi moto) waren we in Dogbo. De markt was groot en met vele mensen. Het was iets na 14Leer más
Sfeerbeelden La médecine
2 de febrero de 2023, Benin ⋅ 🌙 31 °C
Enkele sfeerbeelden van deze week. Waarschuwing: sommige foto’s zijn niet direct voor gevoelige kijkers…
Vrije tijd…
4 de febrero de 2023, Benin ⋅ 🌩️ 38 °C
Er is gelukkig ook ruimte voor vrije tijd. Hoe we die invullen, zie je op de foto’s. We houden ons vooral bezig met opzoekwerk en studeren. Ook met videobellen en FindPenguins aanvullen. We genietenLeer más
Dagje meelopen op de pediatrie
6 de febrero de 2023, Benin ⋅ 🌩️ 36 °C
Nog enkele sfeerbeelden van de pediatrie, na meer dan 2 weken ken ik al goed de in’s and out’s. Onder de foto’s lees je nog wat meer!
Aangepaste outfit
7 de febrero de 2023, Benin ⋅ 🌩️ 28 °C
Jullie hebben al opgemerkt hoe kleurrijk de mensen hier rondlopen. Wij konden niet achterblijven…