• Ik had eigenlijk een afspraak vanmiddag. Ooit lang, langer geleden toen ik nog jong was kwam the Fast and the Furious: Tokyo Drift uit. Een film waarin getunede, vooral Japanse auto’s mede een hoofdrol speelden.

De JDM rage die volgde heeft zich best een tijd over de hele wereld verspreid en zelfs niet nader te noemen leden van onze eigen familie hadden neon verlichting onder hun verlaagde Honda hangen.

Tegenwoordig zien we het niet veel meer, maar in Japan is het nog steeds een subcultuur waar in Tokyo de Daikoku parking als lokale meetup en hotspot wordt gebruikt.

Er zijn verschillende autoclubs waarvan sommige bereid zijn om je mee te nemen voor een ritje naar deze befaamde Daikoku parking.

Vandaag had ik een afspraak staan met Jeremy om Shotgun te rijden in zijn getunde Toyota 86. Helaas gooide de regen roet in deze planning. Jeremy appte me dat het te hard regende en hij niet verwacht dat er mensen op komen dagen op de meetup vandaag. Veel leden zijn namelijk zuinig op de auto’s, de hele week aan het sleutelen en poetsen en dan laten ze de auto niet nat regenen natuurlijk.

In plaats daarvan dan maar in een berg sushi gedoken en een beetje rondgehangen.