- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- May 27, 2024, 12:10 PM
- Altitude: Sea level
- NetherlandsNorth HollandGemeente HaarlemmermeerAmsterdam Airport Schiphol52°18’47” N 4°46’5” E
Schiphol (スキポール)
May 27 in the Netherlands
Soms heb je van die ochtenden dat je wakker wordt en meteen weet waar je zin in hebt voor avondeten. Vandaag was zo’n ochtend en ik werd wakker met enorme trek in Japanse Curry. Maar dat is bijna nergens te krijgen en smaakt lang niet zo goed als in Japan 🇯🇵.
Komt dus mooi uit dat ik voor vandaag de KLM KL861 naar Tokyo had geboekt. Of die zin in Japanse Curry daarmee te maken had laat ik in het midden. Maar kan het niet 100% uitsluiten.
Alle benodigdheden in de rugzak gestopt, over die rugzak later meer, en gelukkig woon ik in het centrum van Eindhoven. Dus op loopafstand van Eindhoven Centraal Station.
Bijna een delirium bij het zien van de prijs van één enkele reis Schiphol. Maar als troost is het een rechtstreekse verbinding.
Op Schiphol hebben ze al een tijdje van die bagage automaten en omdat ik ruimbagage had geboekt dacht ik net zoals de vorige keren mijn rugzak daar netjes in af te geven.
Helaas pindakaas. Dat mag dus niet meer en ik werd doorverwezen naar de handmatige balie. Dat duurt dus even omdat er altijd een paar voor je in de rij staan die het niet lijken te begrijpen 😤.
Blijkt dat een rugzak dus niet eens meer met de band mee mag en moest hem uiteigenlijk afgeven bij special luggage. Ondertussen al wel de kleine tas met handbagage uit de rugzak gehaald dus veel volume had hij niet meer.
De medewerker daar stond me aan te kijken van wat is dit voor halfgevuld ding. En ik dacht bij mezelf; wacht maar tot de retourvlucht 😎
Verdere security enz duurde op zijn Schiphols dus goed dat ik ruim op tijd ben vandaag.
Net kwam er een gatechange naar E21-D door. Dat is een gate waar bussen naar de vliegtuigen vertrekken. Als het goed is vlieg ik vandaag met een 787 Dreamliner, maar gezien het aantal reizigers om me heen en de gatechange heb ik het vermoeden dat het geen drukke vlucht is vandaag.
Boarding is begonnen. Straks even 13 uur turbulentie ontwijken en volgende stap Tokyo.Read more