Schiphol (スキポール)
27 мая 2024 г., Нидерланды
Soms heb je van die ochtenden dat je wakker wordt en meteen weet waar je zin in hebt voor avondeten. Vandaag was zo’n ochtend en ik werd wakker met enorme trek in Japanse Curry. Maar dat is bijnaЧитать далее
Narita (成田)
28 мая 2024 г., Япония
Gisteren eigenlijk vertrokken na een uur vertraging. Reden: Ze kregen de trap bij het vliegtuig niet ingeklapt en weggereden.
Ik heb geen haast gelukkig. Het is mijn derde bezoek aan Tokyo 🇯🇵Читать далее
Chiyoda (千代田)
28 мая 2024 г., Япония
Verdere verloop van de reis ging voorspoedig. Is allemaal bekende koek natuurlijk.
Gaat stiekem best wel wat tijd inzitten om door de grenscontrole te komen, even pinnen…. *¥+£#🤬 vergeten omЧитать далее
Laat wakker en lanterfanten in Shibuya (渋谷区)
29 мая 2024 г., Япония
Toch last van het tijdsverschil. Geen trek meer in curry gisteravond en halve nacht liggen draaien 😵💫 tot ik tegen de ochtend in slaap viel. Maar om 11:30 was deze jongen al weer vroeg uit deЧитать далее
Waar is de tijd…Nakano (中野)
30 мая 2024 г., Япония
Begin al aardig in een normaal ritme te komen. 09:00 de deur uit.
Van tevoren even naar het weer gekeken. Weather app op de iPhone en plaatjes op het weerbericht zijn het niet helemaal met elkaarЧитать далее
Beleefde Duiven (礼儀正しいハト)
30 мая 2024 г., Япония
Was me nog niet eerder opgevallen, maar zelfs de duiven buigen hier beleefd naar je. Ben wel de enige die beleefd naar elke duif terugbuigt 🧐. Weet niet of ze tot een lagere kaste behoren ofzo enЧитать далее
Tokyo Dome (読売ジャイアンツ)
30 мая 2024 г., Япония
Na de Yankees in New York is het nu de beurt aan de Giants tegen de Fukuoka Hawks thuis in de Tokyo Dome.
Bij aankomst lagen er oranje en witte sjaaltjes vastgeplakt op de stoelen.
Dat was dus omЧитать далее
Warner Bros Studio | The Making of Harry Potter (ハリーポッター)
31 мая 2024 г., Япония
Het weer was vanmorgen niet super. Beetje nat en winderig. Voor de duidelijkheid, het weer dus, niet ondergetekende.
Daarom maar iets van de lijst gekozen wat wel een beetje toeristisch is, maarЧитать далее
Amazon.co.jp (アマゾン)
31 мая 2024 г., Япония
Ik kon in al die electronicaketens één artikel niet vinden. Het merk is hier niet bekend genoeg denk ik. Op zich niet erg, want echt nodig heb ik het ook niet.
Maar na een rondje Google zag ik hemЧитать далее
Hand-Made Tonkatsu Curry (カツカレー)
31 мая 2024 г., Япония
Hè hè. Vijf dagen later en meneer zit dan eindelijk aan de Japanse Curry.
Het is vandaag dan ook de eerste echte dag dat ik gewoon weer trek heb rond etenstijd.
Had geen zin om met de metro teЧитать далее
Harry Potter Akasaka (ハリーポッター赤坂)
31 мая 2024 г., Япония
Loop ik na de curry een beetje door de buurt te struinen. En wat zie ik tot mijn verbazing? Een hele plaza en straat in het thema van Harry Potter. Compleet met café, shops enzovoort.
Gewoon in deЧитать далее
Vlooienmarkt Oi Racecourse (大井競馬場)
1 июня 2024 г., Япония
Net zoals gistermorgen begon de dag vandaag met een harde wind. Deze maal niet buiten, maar ongetwijfeld komen aanwaaien door de combinatie van curry & melk gisteravond.
Nadat de rest van het hogeЧитать далее
Akihabara (秋葉原)
1 июня 2024 г., Япония
Na de vlooienmarkt vanmorgen weer op de monorail gestapt. En daarna overstappen op de metro richting Akibabara.
Daar zit Radio Center en daar kom ik graag. Was er alleen nog niet aan toegekomen dezeЧитать далее
Ochtendje Museum (博物館)
2 июня 2024 г., Япония
Na me al een paar dagen steeds weer te laten afleiden door allerlei electronica is het culturele aspect van deze reis een beetje op de achtergrond geraakt.
Daar komt deze morgen verandering in wantЧитать далее
Uenode Food Fes (上野)
2 июня 2024 г., Япония
Toen ik vanmorgen naar het museum liep werd er druk opgebouwd voor een foodfestival.
Dat was ondertussen druk onderweg inclusief live muziek. Nu waren de dames waarschijnlijk de batterijen van hunЧитать далее
Tokyo Driftless (東京ドリフト)
2 июня 2024 г., Япония
Ik had eigenlijk een afspraak vanmiddag. Ooit lang, langer geleden toen ik nog jong was kwam the Fast and the Furious: Tokyo Drift uit. Een film waarin getunede, vooral Japanse auto’s mede eenЧитать далее
Aardbevingsalarm als wekker (地震警報)
3 июня 2024 г., Япония
Vanmorgen ging mijn telefoon af. Het was niet de normale wekker, daar was het immers te vroeg voor, maar een aardbevingsalarm.
Op zich niet vreemd want Japan heeft die nog wel eens. Even snel de siteЧитать далее
Takao-san (高尾山)
3 июня 2024 г., Япония
Na een bijna een week in de stad is het wel lekker om het betonnen oerwoud om te ruilen voor echte bomen.
Op ca 45km van Tokyo centrum ligt Takao-san of mount Takao. En die moet vandaag bedwongenЧитать далее
teamLab Planets (チームラボプラネッツ)
3 июня 2024 г., Япония
Nadat ik vorige keer bij teamLab Borderless ben geweest zijn ze verhuisd naar het MORI gebouw. Niet helemaal hetzelfde dus, maar ze hebben nu ook een tweede locatie met een ander thema. teamLabЧитать далее
Reisdag (旅行中)
4 июня 2024 г., Япония
Vandaag is een reisdag. Alle nieuwe platen passen netjes in de rugzak. Het kleine rugzakje die ik als handbagage gebruik past er ook nog bij. Samen iets over de 21kg dus dat valt ruim onder de limietЧитать далее
Hiroshima Okonomiyaki (お好み焼き)
4 июня 2024 г., Япония
Inchecken verliep zonder problemen. Geen paspoort nodig, het is immers een binnenlandse vlucht en op de trein laat je hem ook niet zien. Tijdens het wachten stond er een gozer een half uur lang steedsЧитать далее
Badderen (ゴム製のアヒル)
5 июня 2024 г., Япония
Eh nee, het is niet dat het geld op is en ik nu noodgedwongen als masseur moet beunen bij Candeo. Dit is de kleding die voor je klaarligt in het hotel. Die draag je naar het publiek badhuis op deЧитать далее
Atomic Bomb Dome (広島平和記念碑)
5 июня 2024 г., Япония
Hiroshima is in de annalen van de wereldgeschiedenis bijgeschreven vanwege de eerste inzet van een atoombom.
Op 6 augustus 1945 liet de B-29 met bijnaam Enola Gay hier ‘little boy’ vallen. MetЧитать далее
Kasteel Hiroshima (広島城)
5 июня 2024 г., Япония
Vanaf de A-Dome is het een klein stukje wandelen naar kasteel Hiroshima.
Als ik eerlijk ben is er niet heel veel over te zeggen of zien. Even kort rondgelopen. Op zich mooi maar op het binnenterreinЧитать далее
Hiroshima Carp (マツダ ズームズームスタジアム)
5 июня 2024 г., Япония
Geen zin om vanavond door de stad de struinen dus wat dan? Nou het lijkt erop dat de nieuwe hobby het bezoeken van honkbal wedstrijden is. En de Hiroshima Carp spelen vandaag thuis.
Kaartjes zijn viaЧитать далее