• Takao-san (高尾山)

June 3, 2024 in Japan

Na een bijna een week in de stad is het wel lekker om het betonnen oerwoud om te ruilen voor echte bomen.

Op ca 45km van Tokyo centrum ligt Takao-san of mount Takao. En die moet vandaag bedwongen worden. Nou ja deels dan want, er blijkt ook een leuk treintje naar boven te gaan en die kans ga ik niet missen.

Omdat dat treintje maar naar ongeveer de helft gaat, moet ik de rest toch echt zelf lopen. Geen probleem dunkt me, ik loop al bijna mijn hele leven, dus daar gaan we dan.

Oh, wacht. Het gaat hier echt omhoog. En dat ben ik niet gewend natuurlijk. Na een hoogtemeter of 100 staan mijn kuiten op ontploffen en een kwartier later hebben ze er echt geen zin meer in. Ze besluiten een vakbond op te richten en al snel sluiten in rap tempo verschillende organen aan. Ze dreigen met stakingen.

Nou. Wat mij betreft kunnen ze de pot op! In onze familie geven we niet op. Ik trek de noodvoorraad karakter open en met behulp van de nodige ‘fotostops’ weet ik hevig hijgend de top te bereiken.

De terugweg moet wel helemaal gelopen worden natuurlijk en ik besluit trail 3 en 2 te volgen. Dat is wel even een ander wegdek dan omhoog zeg. Goed uitkijken, want door de modder is het vaak spekglad. En door de afdaling via stenen rotspaden beginnen nu mijn knieën en bovenbenen te klagen. Nog even volhouden en wat een relaxed stukje wandelen had moeten zijn is uitgemond in een stevige hike van 6.52km.

Dat moet beloond worden met eten van een stokje en dit maal is het rijstcake.

Met vieze modderpoten terug de trein in is hier natuurlijk uit den boze. Maar in Japan wordt daar natuurlijk aan gedacht in de vorm van een publieke wasstraat voor je schoenen.