• Dagje Rustig Aan (何もしない日)

7. kesäkuuta 2024, Japani

Gister is toch een grotere aanslag gebleken op het fysiek gestel dan in eerste instantie de bedoeling was. De geplande avond Netflix is gelukt. In plaats van Netflix stond Plex de hele avond aan terwijl ik knock-out, vermoedelijk hevig snurkend op bed lag. Zal wel nodig zijn geweest denk ik.

Had ook een beetje keelpijn, lag te zweten dus misschien een kleine zonnesteek of een zwaar geval van aanstelleritus. Ik denk het laatste.

Vanmorgen de verdere schade opgenomen.
    Keelpijn is gelukkig weg, enorme spierpijn en mijn gezicht, vooral de wangen, zijn licht doorbakken.

De benen zijn van onder hun mooie witte kleur kwijt en van boven voelen ze als pap.
    Dus vandaag de pet op om de wangen uit de zon te houden, even de weg oversteken en bij 7-11 een broodje met eiwitten voor het herstel en een choco pie voor de snelle suikers.

Nu de verdere dag maar eens bekijken. Voor vandaag stond eigenlijk de Sandankyo Valley op de planning maar na overleg met eerder genoemd fysiek gestel zetten we daar maar een streep doorheen.

Omdat ik gister niet eerder dan 16:50 terug kon varen heb ik Shukkeien Garden moeten overslaan. Laten we daar vandaag dan maar mee beginnen.

Verder zal de oplettende volger een foto hebben gezien van Tower Records op de avond dat ik hier aankwam. Dus ook die zetten we er voor vandaag op. De rugzak zat immer nog lang niet aan de kilo’s.

Shukkeien was niet zo heel ver lopen en de wandeling doet de benen goed. Bloed begint weer een beetje te stromen en al snel voelt het allemaal weer prima.

Erg mooie tuin met enorme koi. Ik ken iemand die hier stiekem allemaal kruidenstekjes in haar handtas had gestopt.
    Een aantal foto’s zijn in breedbeeld dus klik erop om ze volledig te zien.
    Twee Japanse stellen met 8 man cameraploeg en belichting eromheen voor de meest natuurlijke trouwfoto’s. Wel een beetje plaatsvervangende schaamte bij een, zo te horen, Amerikaans stel die in vol ornaat: Kimono en slippers door de tuin liep. Zou ik dan toch bij de woke generatie horen?

Temperatuur en zon doen vandaag flink mee dus even een ijsje, uiteraard op een stokje, naar binnen gewerkt.
    Tower Records viel tegen. Alleen maar nieuwe platen maar de medewerker was behulpzaam en verwees me door naar Stereo records iets verderop. Daar was veel meer te vinden maar helaas had bijna geen één plaat een OBI en ik ben nu eenmaal contractueel gelimiteerd.

Dat houd wel in dat er dus opeens plek over is in de rugzak. Die kunnen we mooi opvullen met een Nintendo Switch. Die is hier maar €205. Meteen wat tenensokken gescoord en op de weg terug bij één van de vele eettentjes wat eten op een stokje gehaald.

Nu eerst terug naar het hotel. Liter water drinken en het rugzakje droppen. Straks een rustige avond en even de was doen. Moet morgenochtend erg vroeg naar het vliegveld.
    Lue lisää