• Val di Funes - morali smo jesti pizzu 😭

19 Julai 2024, Itali ⋅ 🌩️ 25 °C

Danas smo krenuli sjevernije u drugi hotel, a na putu stali vidjeti najslikanije mjesto ovdje…čak i prometni znakovi pokazuju photo spot gdje možeš dobiti najbolju sliku crkve St Magdalena usred doline. Krenuli smo na kratku kružnu turu koja je na kraju ispala cik-cak i vratili se istom stazom 😄 malo smo fulali, malo je Žigin sat htio preko privatnih dvorišta, a malo smo bili u drami jer je Šili bilo ekstra vruće i nikako joj se nije dalo hodat. I tak - za par slikica sat i pol hodanja po cesti, ali ajde stvarno je lijepo. Na kraju su mi veća atrakcija bile patkice koje su imale svog posla i nisu se dale smetat ni od turista.
    Valjda je danas sve tak trebalo bit - da nije kak smo si zamislili pa smo za ručak bili prisiljeni jesti pizzu, a nabrijali se na gulaš. Mislim da sam dobro uhvatila Žigin izraz lica kad je morao rezat pizzu koja nije po njegovim standardima 🙈

Ja, to so spet te fore, da si v Italiji pa ni čisto Italija. To, da tukaj dobre pizze ne bo mi je jasno že skoraj od začetka in zato tudi ni bila v planu za kadarkoli. Za kosilo sva našla restavracijo z dobro oceno in si zamislila golaž pa prideva tja in majstr takoj pove, da so kuhinjo ravno zaprli do večera in da imajo samo pizzo. Potem ti je vse takoj jasno, če ob zaprti kuhinji še vedno strežejo pizzo, kakšno boš dobil... Ampak sva bila tako lačna, da sva jo vseeno naročila in ajde... Če nimaš pričakovanja je bila čisto ok. Samo da jaz tega ne bi imenoval pizza ampak bi moralo nosit neko drugo ime. Kaj pa vem, tanko-pečeno testo z dodatki?
    So mi pa njihovi radlerji všeč. Ker jih mešajo sami so ful manj sladki in so res osvežilni tako da je vsaj nekaj bilo dobro...
    Baca lagi